Kaip vyko egzekucijos prieš 10 tūkstančių metų (Foto)  (0)

Nesvarbu, kokios jaunos, silpnos ar pažeidžiamos yra aukos, tačiau žmonės jau nuo seno kovojo už savo būvį pačiais žiauriausiais metodais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visai neseniai archeologų komanda tyrinėjo vietovę Kenijoje, kur prieš 10 tūkstančių metų žmogžudžiai baigė savo „darbą“, palikdami mažiausiai 27 žmones (įskaitant 6 vaikus ir nėščią moterį) likimo valiai, juos subadydami ir kitaip sužalodami.

Ir tai tikriausiai nebuvo spontaniškos žudynės. Mažiausiai keturi žmonės, įskaitant ir būsimą motiną, buvo supančioti virvėmis ir tikriausiai negalėjo pajudėti, o tuo metu aukų galvos ir galūnės buvo žalojamos be jokio gailesčio.

Po tokios egzekucijos aukų palaikais niekas nesirūpindavo ir jie nebuvo atitinkamai palaidojami. Dažniausiai tokiais atvejais aukos būdavo įmetamos į netoliese esantį vandens telkinį arba paliekamos gulėti egzekucijos vietoje.

Nors visa tai skamba kaip siužetas apie laukinius barbarus, tačiau iš tiesų tai buvo realybė. Kembridžo universiteto archeologai, atlikdami archeologinius tyrimus Kenijoje, aptiko tokių žudynių vietovę.

Archeologai neabejoja, kad paliktos žymos ant aukų skeletų liudija apie priešistorinių žmonių, gyvenusių maždaug prieš 10 tūkstančių metų, karinius konfliktus.

Kol kas sunku pasakyti, dėl ko buvo ryžtasi tokioms žudynėms, tačiau tai galėjo būti nulemta teritorijų nepasidalijimo ar kitų kilusių ginčų.

Iš 27 aptiktų palaikų 10 jų turėjo aiškių ženklų apie patirtą smurtą ir sužalojimus, įskaitant suknežintas kaukoles ir sulaužytus galūnių kaulus. Vienos aukos greičiausiai buvo pribaigiamos bukais, kitos – aštriais įrankiais.

Būtent apie tokias archeologų išvadas rašo mokslinis žurnalas „Nature“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(30)
(17)
(13)

Komentarai (0)