El Ninjo stichijos rezultatai: ant prarajos krašto pakibę namai (Video)  (11)

Per langą – vaizdas į vandenyną, tačiau romantikos nebelikę, vien tik baimė, jog netrukus gali nugarmėti į vandenį su visu savo turtu. Taip paskutiniu metu jautėsi Kalifornijos Pasifiko mieste prie pat vandenyno įsikūrę amerikiečiai. Praūžus audrai mieste paskelbta nepaprastoji padėtis ir pradėta gyventojų, kurių namai atsidūrė prie pat prarajos, evakuacija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokių nuostolių pridarė negailestingai smogusi El Ninjo audra. Vandens skalaujama pakrantė ėmė byrėti, o namai atsidūrė prie pat prarajos krašto.

Dronu užfiksuotuose vaizduose matyti, kaip į vandenį nuo šlaito krenta didžiuliai kąsniai žemių, o namai atsidūrę per žingsnį nuo pražūties.

Pirmadienį dviejų daugiabučių gyventojams teko palikti savo namus. Tai ne pirmieji tokio likimo šiame miestelyje ištikti žmonės. Ištuštėjusių ir apleistų pastatų pastaraisiais metais miestelyje vis daugėja.

Vandenyno skalaujamamo miesto vadovė Lorie Tinfow penktadienį paskelbė nepaprastąją padėtį. Pasifikos miestas įsikūręs vos keli kilometrai nuo San Fransisko, jame gyvena apie 40 tūkstančių gyventojų.

Anot vadovės, El Ninjo audra miesto krantus talžo itin smarkiai ir kone kasdien skelbiamos naujienos apie jos sukeltus nuostolius tiek privačiam, tiek viešajam turtui.

Vandens skalaujamas šlaitas dideliais gabalais ėmė byrėti dar 2003 metais. Keletą daugiabučių, kurie bus tiesiog nugriauti, gyventojai buvo priversti palikti dar 2010 metais.

Pareigūnai bandė pristabdyti bangų mūšą sukraunant akmenis prie šlaito, įtvirtinimai buvo apjungti ir sutvirtinti gelžbetoniu. 

Pastaruosius ketverius metus vietovė gyvavo ramiai, tačiau milžiniškos bangos ir lietus, kurias atnešė audra El Ninjo, tapo nebepakeliamos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(23)
(0)
(23)

Komentarai (11)