Vaizdai iš ten, kur niekada neįžengs žmogaus koja: užburiantis skrydis po ledo urvą (Video)  (1)

Ledo urvai – vietos, į kurias neįžengia nei žmogaus koja, nei apsilanko robotai. Bent jau tokios jos buvo iki šiol – dabar, panašu, situacija kardinaliai pasikeis. Šveicarijos bendrovė „Flyability“ Alpėse sėkmingai išbandė bepilotį, kuriam visai nebaisūs susidūrimai su kliūtimis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Skelbiama, kad bandymui ekspertai bepilotį „Gimball“ įdėjo į specialią nuo smūgių apsaugančią sferą ir pritvirtino filmavimo kamerą. Šie kadrai nufilmuoti maždaug 3500 metrų aukštyje Šveicarijos Alpėse.

Bepilotis leidžiasi į siaurą maždaug dešimties metrų gylio ledo urvą. Kaip teigia specialistai, tokia užduotis, kuri šį kartą teko bepiločiui „Gimball“, neįveikiama net moderniausiems robotams.

Filmuotoje medžiagoje matoma, kaip bepilotis daug kartų atsitrenka į urvo sienas, tačiau ir toliau be sutrikimų skrenda į tikslą. Inžinieriai sako, kad tokį atsparumą smūgiams padeda užtikrinti specialūs giroskopiniai stabilizatoriai – jie leidžia aparatui išlaikyti pusiausvyrą.

Bepilotis laimingai grįžo iš misijos ledo urve – inžinieriai misijos sėkme labai patenkinti. Smagiausia tai, kad bepilotis parskraidino vaizdų, kurių kitu atveju žmonių akys taip ir neišvystų.

„Flyability“ darbuotojai įsitikinę: tokie bepiločiai vieną dieną taps nepamainomi kalnuose vykdant paieškų ir gelbėjimo operacijas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(11)
(3)
(8)

Komentarai (1)