Nuo siaubingos odos ligos kenčiančiam vyrui bus atlikta išaugų šalinimo operacija  (3)

Bengalui, kuris buvo pramintas „žmogumi medžiu“ dėl didžiulių suragėjusių odos išaugų, padengusių jo rankas ir kojas, pagaliau bus atlikta operacija, per kurią bus pašalinti tie dariniai, pradėję augti prieš 10 metų, sekmadienį pranešė viena ligoninė.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2016-02-03 Nuo siaubingos odos ligos kenčiančiam vyrui bus atlikta išaugų šalinimo operacija  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Abului Bajandarui, gyvenančiam pietiniame Kulnos rajone, buvo atliekamos parengiamosios procedūros prieš operaciją, per kurią bus pašalintos bent 5 kg sveriančios išaugos, padengusios jo rankas ir kojas.

„Iš pradžių galvojau, kad jos nekenksmingos“, – 26 metų vyras sakė naujienų agentūrai AFP Dakos medicinos koledžo ligoninėje (DMCH).

„Tačiau ilgainiui praradau darbingumą. Dabar ant abiejų mano rankų yra dešimtys 5–8 cm ilgio išaugų. Taip pat esama mažesnių ant mano kojų“, – sakė Bajandaras, kuriam teko atsisakyti velorikšos vairuotojo darbo.

DMCH, kuris yra didžiausia Bangladešo valstybinė ligoninė, surinko gydytojų komandą, kuri atliks tą operaciją, ir nusprendė nereikalauti, kad A.Bajandaras apmokėtų gydymo išlaidas.

Buvo atlikti tyrimai, siekiant nustatyti, kad į medžio šaknis panašias A.Bajandaro odos išaugas bus galima pašalinti chirurginiu būdu, nepažeidžiant svarbių nervų ir nesukeliant kitų sveikatos sutrikimų.

Šios masyvios išaugos pacientui pradėjo vystytis dar paauglystėje, o prieš ketverius metus pradėjo sparčiai plisti. Gydytojai nustatė, kad Abulas serga karpiškąją epidermodisplazija (epidermodysplasia verruciformis) – itin reta genetine odos liga.

„Populiariai ji žinoma kaip žmogaus medžio liga“, – DMCH direktorius Samanta Lalas Senas sakė AFP.

„Kiek žinome, pasaulyje yra trys (susirgimo šia liga) atvejai, tarp jų Abulo Bajandaro. Tai pirmasis kartas, kai Bangladeše nustatytas toks retas (susirgimo) atvejis“, – aiškino jis.

Vieno Indonezijos kaimo gyventojas, kuriam stambios karpos ir išaugos buvo padengusios visą kūną, 2008 metais buvo kelis kartus operuotas, kad tie dariniai būtų pašalinti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: BNS
(10)
(2)
(8)

Komentarai (3)