Sukurtas apgaulių žemėlapis atskleidė tiesą apie migrantus  (5)

Vokietė sukūrė apgaulių žemėlapį, siekdama nuvainikuoti netikrus gandus apie pabėgėlius, praneša BBC.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žemėlapyje pateikiamos vietovės, data ir trumpas aprašymas, nurodantis, kur tariamai įvyko su pabėgėliais susiję incidentai ar nusikaltimai. Tada duodama nuoroda į žiniasklaidos straipsnius, kuriuose minėti incidentai buvo ištirti ir įrodyta, kad informacija buvusi neteisinga.

Kol kas Vokietijoje pažymėtos 187 vietovės, skelbia laikraštis „Sueddeutsche Zeitung“.

Tinklalapyje teigiama, kad kartais socialiniuose tinkluose plintančios istorijos yra neteisingai interpretuojamos, nes informacija ištraukiama iš konteksto. Tačiau dauguma įvykių yra tiesiog išgalvoti.

Žemėlapyje aptariami gandai apie pabėgėlių brakonierių medžiojamas gulbes ir kvietimus į viešnamį, dalijamus Brėmeno tarybos.

Taip pat minimas įvykis, sukėlęs pyktį tarp Vokietijos ir Rusijos. Tariamas 13-metės mergaitės išprievartavimas Berlyne buvo plačiai aprašomas Rusijos valstybinės žiniasklaidos, tačiau Vokietijos prokurorai patvirtino, kad tai buvo klaidinga informacija.

Žemėlapį sukūrusi moteris Karolin viliasi, kad jos pastangos neleis plisti iškreiptam įspūdžiui apie į Vokietiją atvykstančius pabėgėlius. Ji taip pat teigia, kad idėja sukurti žemėlapį kilo ne dėl vieno konkretaus įvykio, o dėl aibės klaidingų pranešimų.

Karolin pripažino, kad kai kuriuos žmones bus itin sunku įtikinti, nes, jų nuomone, mitus apie pabėgėlius griaunantys pranešimai yra melagingi.

„Tačiau ne visi, kurie patiki gandais, taip daro dėl įsitikinimų, todėl tikimės, kad faktai padės jiems pakeisti nuomonę“, – skelbia žemėlapio autorė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(33)
(29)
(4)

Komentarai (5)