Turite tai žinoti – visa tiesa apie sėdėjimą sukryžiavus kojas  (0)

Daugelis žmonių visuomet sėdi sukryžiavę kojas. Tačiau neretai pasigirsta perspėjimų, jog sėdėjimas tokia poza kenkia sveikatai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sėdėjimas sukryžiavus kojas, kaip teigiama, iš tiesų gali paveikti jūsų sveikatą, mat sukryžiavę kojas negalite sėdėti iki galo ištiesę nugarą. Dėl to kenčia apatinė jos dalis. Su laiku jūsų laikysena vis blogėja. Galiausiai pajusite skausmus nugaros apačioje.

Taip pat teigiama, kad kojų sukryžiavimas neleidžia laisvai tekėti kraujui žemyn į galūnes. Esą todėl su laiku kraujo spaudimas gali pakilti, neigiamai veikti širdį, o tuo tarpu galūnės gaus nepakankamai kraujo.

Tiesa, kol kas nėra jokių įrodymų, kad sėdėjimas sukryžiavus kojas gali sukelti venų varikozę. Tai vienas labiausiai paplitusių mitų apie tokio sėdėjimo pasekmes.

Kita vertus, jeigu priklausote rizikos grupėms, toks kojų sukryžiavimas tikėtina gali „padėti“ susiformuoti kraujo krešuliams.

Kokie gi gydytojų patarimai? Sėdėti sukryžiavę kojas galite, tačiau nuolatos keiskite kojų poziciją ir geriausiai sukryžiuokite kojas ties kulkšnimis. Taip pat bent retkarčiais atsistokite minutėlei ir pramankštinkite kojas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(28)
(28)
(0)

Komentarai (0)