Vakaruose madinga tolerancija P. Korėjoje niekam neįdomi: užsieniečiai čia nepageidaujami  (18)

Daugybė Pietų Korėjoje gyvenančių pabėgėlių skundžiasi dėl, jų nuomone, augančios netolerancijos užsieniečių atžvilgiu, ir kaip į vieną iš nepakantumo pavyzdžių baksnoja į tik korėjiečiams skirtus barus, rašo dw.de.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Kuomet paklausiau korėjietiškai, ne angliškai, ar galiu įeiti jeigu kalbu jų kalba, taip pat nebuvau įleista“, – sakė 24 metų Megan Stuckey, gyvenanti Pietų Korėjos sostinėje Seule.

Ji paaiškino, kad į norimą barą buvo neįleista vien tik dėl to, kad ji užsienietė. Ant baro įėjimo kabėjo užrašas „Į barą įleidžiami tik korėjiečiai, nes mūsų darbuotojai nešneka angliškai“.

Tokių diskriminacijos atvejų šioje Azijos šalyje yra gausybė.

2014 m. grupei afrikiečių nebuvo leista įeiti į barą viename iš tarp jaunimo populiarių Seulo rajonų.

„Atsiprašome, bet dėl Ebolos viruso, šiuo metu nepriimame afrikiečių“, – tuo metu paaiškino baro darbuotojai, o ši istorija šalies socialiniuose tinkluose sukėlė aršias diskusijas.

Ekspertai teigia, kad tokių rasistinį prieskonį turinčių incidentų priežastis – antidiskriminacinių įstatymų Pietų Korėjoje trūkumas. Lankytojų dėl odos spalvos neįleidžiantys barai taip ir lieka nenubausti.

Be to, didelę įtaką turi ir tai, kad Pietų Korėja iki šiol yra kultūriškai ir etniškai ganėtinai homogeniška šalis, ir dėl to abejinga rasizmo ir diskriminacijos problemoms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(44)
(12)
(32)

Komentarai (18)