Skubiai išardę kažkodėl neveikiantį hidrantą, ugniagesiai rado į jį prilindusios žuvies  (2)

Anapolio slėnyje Naujosios Škotijos ugniagesiai (Kanada) pasijuto lyg su žuvies uodega gavę per veidą, kai antradienį išvyko gesinti pirmojo šį pavasarį užregistruoto deginamos žolės gaisro.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atskubėjusi ugniagesių brigada pamėgino pripildyti savo gaisrinės mašinos cisterną vandeniu iš netoli gaisravietės Aykesfordo gatvėje įrengtos vandens kolonėlės (hidranto). Tačiau atsukus hidranto sklendę, iš prijungtos žarnos nepasirodė nė lašo vandens – išėjo tik šnipštas.

„Ko tik nedarėm, kad iš to nelemto hidranto išmelžtume nors lašą vandens, – pasakojo apylinkės savanorių ugniagesių brigados viršininkas Shawnas Carey. – Galiausiai pabandėm vandens kolonėlę išardyti – manėm, kad ją galėjo užkimšti kurios nors mūsų žarnos tarpiklis.“

Tačiau nuėmus hidrantui „galvą“, ugniagesių laukė staigmena.

„Hidrantas buvo kimšte prikimštas gyvos žuvies, – patvirtino brigados viršininkas. – Žuvytės hidrantą pasiekė vamzdynais. Tačiau kaip jos pakliuvo į vandentiekio vamzdžius, nė neįsivaizduoju. Žodžiu, žuvys savo kūnais užkimšo hidrantą, todėl jis ir neveikė.“

Ugniagesiai kraipydami galvomis pritarė, kad toks atvejis jų darbe – pirmas.

„Tokių cirkų dar nėra pasitaikę, o gaisrus gesinam jau seniai, – tikino Sh. Carey. – Tiesa, yra tekę girdėti, kad kai kuriose apygardose vandens kolonėles užkemša salamandros. Bet kad juos užkimštų žuvis – to dar nėra buvę.“

Ugniagesių brigados viršininkas informavo, kad prie hidranto prisisiurbė 10-12 smulkių žuvelių. Kai kurios liko gyvos – ir buvo paleistos į artimiausią vandens telkinį.

Pašalinus gyvąją kliūtį ir pritvirtinus žarnas, vanduo hidrante atsirado – brigada sėkmingai prisipildė cisternas ir užgesino degančią žolę.

„Toks radinys hidranto sistemoje mus visiškai pribloškė – juolab, kad ir viršutinėje, ir apatinėje hidranto dalyje įrengti filtrai. Nedelsdami aiškinsimės, kaip žuvis galėjo patekti į vandens kolonėlę ir kaip galėtume ateityje to išvengti“, – prižadėjo ugniagesių vadas, džiaugęsis, kad žuvys gaišino ugniagesius, susiruošusius gesinti viso labo žolę, o ne, pavyzdžiui, gyvenamąjį pastatą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(22)
(8)
(14)

Komentarai (2)