Rusija įsijungs į Marso lenktynes su branduoliniu varikliu: žada tikrą technologijų perversmą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Pjovėjas 2016-03-21 16:40
Cituoju kas yra archimedo jėga: Archimedo dėsnis – skystyje ar dujose panardintą kūną veikia aukštyn nukreipta jėga lygi kūno išstumto skysčio (dujų) svoriui. Skystyje kūnas veikiamas dviejų jėgų – žemyn nukreipta sunkio jėga ir aukštyn nukreipta Archimedo jėga. Šis dėsnis ir jėga pavadinta senovės mokslininko Archimedo garbei. Ką tai turi bendra su pagreičiu ir man mįslė. Ypač įvertinans faktą, kad ir skystis ir kūnas jame veikiami to paties pagreičio vienodai (žinant, kad jie yra toje pačioje raketoje, kuri ir skrenda). Ir nenukrypkim, apie Archimedo jėgas straipsnyje šiaip nerašė, jei ką. Čia vandens (nikas toks ) išvedžiojimai
Niemand 2016-03-21 18:35
Čia ne vandens išvedžiojimai, o 7 ar 8 klasės fizika Svoris = (laisvo kritimo) pagreitis ir visiškai nesvarbu, ar dėl sistemos judėjimo su pagreičiu, ar dėl gravitacijos. Šiaip būtų praktiškai tobulas būdas didelio pagreičio bėdoms spręsti, bet vat vandens kiekis, reikalingas žmogaus panardinimui, labai jau daug sveria, brungu tokį krovinį kelti. O ir nepasiekė dar mūsų raketų technologijos tokios galios, kad pagreitis keltų ypač dideles bėdas. Skaičiau kažkur, kad naikintuvuose svarstė kažką į tą pusę daryti, bet vėl su svoriu ir apsunkintu valdymu po vandeniu susidūrė.
kestutisz 2016-03-21 21:32
Na, bet su skysčiais yra ne tik tas Archimedo dėsnis, bet ir Pskalio (hidraulinis?), ir jis pagreičio atveju plūduriuojantį kūną traiškytų lygiai tiek pat kaip "bačkos" sienas? Ir prasideda jog tai turbūt ne vanduo, ir ne kūnas panardintas, o kita bačka, ir ne bačkoj, o sudėtingoj hidraulinėj sistemoj...
Niemand 2016-03-21 22:59
1 cm vandens prie vieno g duoda 100 Pa, atmosferos slėgis 100 kpa, tai vis iki 1000 g su slėgiu viskas bus komfortiškai.
Pjovėjas 2016-03-22 09:15
Jo, tik kūną pagreitis vis tiek veikia. Kokioj aplinkoj jį betransportuotum. Archimedo dėsnis paaiškina, kodėl kūnas ima plūduriuoti, bet nepaneigia pagreičių ir jėgos. Puikiausia iliustracija: šok iš kilometro aukščio į vandenį. maža nepasirodys. Tavo kūnas liks plūduriuot, bet odos maiše ten greičiausiai košė bus belikus. Šauk kūną iš šautuvo po vandeniu, jis sulėtės greičiau, nei ore (elementariai dėl didesnio pasipriešinimo, nes aplinka tankesnė), bet perkrova jį veiks ta pati. Kažkur skaičiau apie tai (gal ir blogai pamenu): esmė ta, kad vidaus organams dzin ta vandens išorinė aplinka. Širdies patiriama perkrova, pvz., visiškai ta pati.