JAV siautėja paslaptinga bakterija – miršta vis daugiau žmonių  (2)

54 žmonės JAV Viskonsino valstijoje nuo lapkričio mėnesio buvo užkrėsti bakterija Elizabethkingia, 15 iš jų mirė. Iki šiol nebuvo žinoma atvejų, kad nuo šios bakterijos žmonės sirgtų tokiu mastu. Ekspertai teigia, kad tai – beprecedentis atvejis, rašo sciencealert.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Praėjusią savaitę Viskonsino Sveikatos departamentas pranešė apie keturias bakterijos atmainos Elizabethkingia anophelis sukeltas ligas.

Jeigu bakterija patenka į žmogaus kraujotaką, ji gali sukelti kvėpavimo sutrikimus, peršalimą ir drebulį, o sunkiausiais atvejais žmogus suserga kraujo užkrėtimu, kuris gali būti mirtinas, ypač jei žmogaus serga kitomis ligomis ir jo imuninė sistema nusilpusi.

Didžioji dalis užsikrėtusių buvo virš 65 metų amžiaus.

Kaip žmonės užsikrečia Elizabethkingia bakterijomis? Kalbant apie šį konkretų atvejį, niekas nėra tikras. Bakterijų gausu aplinkoje, tačiau paprastai jos žmonėms ligų nesukelia.

Praėjusiais metais proveržiai buvo susiję su izoliuotais šaltinais, kaip užkrėsti vandens čiaupai ligoninėse. Tačiau pastarojo proveržio ypatumas tas, kad visi pacientai gyvena skirtingose vietose ir skirtingomis sąlygomis.

Dar keisčiau tai, kad genetinė bakterijų analizė leidžia daryti prielaidą, jog visi infekcijos atvejai atkeliauja iš vieno šaltinio ir kažkokiu būdu užkrečia žmones pietvakarinėse ir pietinėse valstijos dalyse.

Iš pradžių buvo manyta, kad iš Viskonsino čiaupų tekantis vanduo buvo užkrėstas, tačiau vandens testai nerodo jokio užkrato.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(39)
(1)
(38)

Komentarai (2)