Šiurpios išvados: ant daugiau nei pusės dantų šepetėlių rasta išmatų bakterijų  (5)

Naujo JAV mokslininkų tyrimo išvados skelbia, kad yra daugiau nei 60 proc. tikimybė, jog ant dantų šepetėlio rasime išmatose esančių bakterijų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tiesa, šepetėlis turi būti laikomas vienoje patalpoje su tualetu. Tačiau situacijos nekeičia net ir kruopšti dantų valymo priemonių priežiūra.

Ir tai dar ne viskas – jeigu vonios kambaryje yra ir kito žmogaus šepetėlis, 80 proc. ant jūsų šepetėlio esančių išmatose randamų bakterijų priklauso kitam žmogui, rašo Dailymail.co.uk.

Mokslininkai iš Quinnipiac universiteto Konektikute tyrė išmatų koliforminių bakterijų plitimą vonios kambaryje. Išmatų koliforminės bakterijos randamos žmogaus išmatose ir ant dantų šepetuko patenka pro orą, pavyzdžiui, tualete nuleidus vandenį.

„Problema yra ne bakterijos ant dantų šepetėlio iš jūsų išmatų, o tai, kad šepetėlis užterštas išmatomis su kito žmogaus virusais, bakterijomis ir parazitais“, – kalbėjo tyrime dalyvavusi studentė Lauren Aber iš Quinnipiac universiteto.

Tarp mikroorganizmų, kuriuos galima pasigauti iš kito žmogaus, patenka žarnyno ir Pseudomonads genties bakterijos. Visi tirti dantų šepetėliai buvo surinkti iš žmonių, naudojančių komunalinius vonios kambarius, kuriuose buvo ir tualetai, o juose vidutiniškai dantis valėsi 9 žmonės.

Nepriklausomai nuo to, kaip dantų šepetėliai buvo laikomi ar valomi, 60 proc. jų turėjo bakterijų iš išmatų. Pasak mokslininkų, yra 80 proc. tikimybė, kad ant dantų šepetėlio esančios išmatos priklauso kitam žmogui.

„Dantų šepetėlio dangtelis bakterijų dauginimosi nesustabdo, o kaip tik sukuria aplinką, kur bakterijoms daugintis patogiau, nes dantų šepetėlis yra drėgnas ir šereliai nespėja išdžiūti“, – pasakojo L. Aber.

Jau seniai žinoma, kad dantų šepetėliai yra bakterijų šaltinis, todėl juos rekomenduojama reguliariai keisti. Ankstesniuose tyrimuose nustatyta, kad ant dantų šepetėlių šerelių gali būti ir tokių pavojingų bakterijų, kaip auksinis stafilokokas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(316)
(1)
(315)

Komentarai (5)