Kolonija Mėnulyje iki 2022 m. — pigiau, nei lėktuvnešis

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

T 2016-03-26 08:46
Straipsnis visiski paistalai. Iskelti viena kg i kosmosa kainuoja vienas kg aukso, nugabenti viena kg i Menuli kainuoja desimt kg aukso, o nugabenti viena kg i Marsa kainuoja jau simta kg aukso. Tai manau Marsa lankys tik autonominiai robotai. Beje kam pirma keliauti i Menuli ir vel nugaleti gravitacijos jegas. Manau Menulyje surinkti energija ne taip bus lengva.
punktyras 2016-03-26 10:19
Iš kur tokius palyginimus traukiate? Kilogramas aukso ~40k$ SpaceX už dvigubai mažesnę kainą kelia jau dabar. Išvysčius pakartotinį panaudojimą, kainą planuojama sumažinti iki ~1k$/kg Mėnulio trauka daug mažesnė, nei Žemės, nėra atmosferos, kurios pasipriešinimą reikia nugalėti, todėl iš ten galima nugabenti didesnį naudingą krovinį, sunaudojant mažiau kuro. Ar kas sako, kad Mėnulyje bus pasivaikštinėjimas? Beje, energiją rinkti Mėnulyje lengviau dėl jau minėto atmosferos nebuvimo.
T 2016-03-26 10:48
punktyrai, tavo kertinis zodis "isvyscius". Beje kaip ta surinkta Menulyje energija saugoti? Gal tiesiog galetu skristi ir kaupti saules energija akumuliatoriuose nuo Wolsvagen Golf? Jie dar butu antra karta panaudojami Kainas suzinojau is kito technologiju straipsnio. Paskaiciavus kiek kainuoja dabartinis Marsaegis gautusi, kad jo killgramas kainuoja kokius 40 kg aukso.
immortallt 2016-03-26 11:05
6 metai pabaigti SpaceX darbus yra tikėtinas variantas. Mėnulis - tai ne vakuumas. Rado ir vandens. Galima gaminti tą patį vandenilį ar kokį sudėtingesnį angliavandenilį, priklausomai, kas patogiau. Kaip jau punktyras rašė, mėnulyje gravitacija 8 kartus mažesnė + nėra atmosferos, tad beveik 10x mažiau energijos reikia pakelti nuo paviršiaus + yra žaliavų, kurias renkant ir perdirbant būtų galima mokintis kasybos iš asteroidų ir kitų planetų. Kadangi mėnulis yra arti, jei kas bloga nutiktų, būtų galima dar teoriškai suteikti pagalbą, jei yra dar laiko. Marso atveju - neįmanoma.
punktyras 2016-03-26 17:40
Netgi be „išvystymo“, SpaceX kelia krovinius dvigubai pigiau. Spėju, tas kitas technologijų straipsnis senas arba apie RF raketas. Energiją galima saugoti, elektra skaidant vandenį į deguonį ir vandenilį. Helio 3 neminiu, dar per tolima perspektyva. Tai vieno kilogramo nugabenimas į Marsas visgi ne 100 kilogramų aukso, o jau 40? Teigiamos tendencijos
T 2016-03-26 20:19
punktyrai, jauciu Menulyje tiek mazai vandens, kad pygiau Zemeje is vandens isgauti auksa nei is Menulio grunto vandeni.
punktyras 2016-03-27 12:33
, tai yra maždaug šimtą milijonų kartų mažiau. O prie Mėnulio ašigalių, kur nuolat pavėsis, giliau, spėjama, vandens turėtų būti dar daugiau ir gal net gryno ledo pavidalu.
Hmz 2016-03-27 22:48
Tavo kaina - tai tik iškėlimas į orbitą. Reikia dar išvystyti padorų greitį skrydžiui kosmose, paskui, priešingai, eikvoti kurą stabdymui leidžiantis. O kuro nusileidimui gabenimas irgi kainuoja.
punktyras 2016-03-28 10:48
Manote, dabar SpaceX krovinius kelia labdaringai, visuomeniniais pagrindais? O pakilęs iki orbitos, stabteli ir lūkuriuoja, kol šalia sustos TKS ir tada bus galima iškrauti krovinį? Ar pakilęs ima kūrenti kreivomis malkomis, kad į orbitos posūkį įsipieštų? Aukso kainą paminėjau, nes vienas pilietis tvirtino, kad kilogramo iškėlimas į orbitą kainuoja kaip 1 kg aukso.