Kas nutiktų, jeigu žmonės nustotų valgyti mėsą? (199)
Visi žinome, kad nustoję valgyti mėsą turėtume tapti sveikesni. Tačiau tam ryžtasi retas. Mėsa suteikia energijos, mes ją valgome nuo mažų dienų, todėl sunkiai įsivaizduojame, kaip galėtume atsisakyti šio daugeliui įprasto produkto.
Prisijunk prie technologijos.lt komandos!
Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.
Sudomino? Užpildyk šią anketą!
Nors šis straipsnis greičiausiai neprivers jūsų tapti vegetaru (to mes ir nesiekiame), padėsime numalšinti smalsumą, kurį sukėlė straipsnio antraštė.
Taigi kas nutiktų, jeigu žmonės nustotų valgyti mėsą:
1. Žmonių mirtingumas sumažėtų 6–10 procentų, t.y. dėl nutukimo ir kitų ligų kasmet pasaulyje mirtų 5–8 mln. žmonių mažiau nei dabar;
2. Su maistu susijusių šiltnamio efektą sukeliančių dujų kiekis būtų sumažintas daugiau nei dviem trečdaliais. Dėl to būtų sutaupoma 570 mlrd. JAV dolerių per metus, skiriamų mažinti šiam efektui;
3. Kasmet būtų sutaupoma nuo 700 mlrd. iki 1 trilijono JAV dolerių, skiriamų sveikatos priežiūrai;
4. Didelė tikimybė, kad išnyktų pasaulinis badas;
5. Sumažėtų atsparumas antibiotikams;
6. Vėžinių susirgimų sumažėtų nuo 25 iki 50 procentų;
7. Taip pat sumažėtų osteoporoze (kaulų tankio mažėjimas) sergančių žmonių skaičius;
8. Taptume energingesni, jaustumėmės geriau, turėtume daugiau jėgų (priešingai negu manoma). Mat žmogaus organizmas mėsą virškina 3,5–5 valandas, o augalinės kilmės produktai virškinami vos 1–3 valandas. Dėl šios priežasties nemažai sportininkų tampa vegetarais;
9. Sumažėtų mažakraujyste sergančių žmonių skaičius;
10. Pasaulyje atsirastų daugiau vietos. Mat įvairiems gyvuliams laikyti statomi didžiuliai ūkiai, kurie užima labai daug žemės plotų. Tuo metu auginant augalinės kilmės produktus tiek daug vietos erdvės neprireiktų.
Parengta pagal Independent.co.uk, Businessinsider.com.au ir Animalliberationfront.com inf.