Fantastiška sėkmė: surastas ypatingai retas ir rekordinio dydžio brangakmenis  ()

Retas violetinis deimantas, didžiausias toks, kada nors rastas atokiame Australijos rajone esančioje Argailo kasykloje, bus pagrindinis „Rio Tinto“ metinės rausvųjų deimantų demonstracijos akcentas, antradienį paskelbė kompanija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2015 metų rugpjūtį toje kasykloje, kurioje iškasama daugiau kaip 90 proc. pasaulio rausvų ir raudonų deimantų, rastas brangakmenis neapdirbtas svėrė 9,17 karato ir buvo nelygus, su įtrūkimais.

Po kelias savaites trukusio vertinimo „Argyle Violet“ buvo nušlifuotas į 2,83 karato ovalinį briliantą.

„Nepaprastai retas ... „Argyle Violet“ bus labai geidžiamas dėl savo grožio, dydžio ir kilmės“, – sakoma „Rio Tinto Diamonds“ generalinio direktoriaus pardavimui Patricko Coppenso pareiškime.

„Rio Tinto“ brilianto vertės nenurodė, bet sakė, kad jį Amerikos gemologijos institutas įvertino kaip žymų pilkšvai melsvai violetinį deimantą.

Nežinoma, kaip deimantai įgauna savo atspalvį, tačiau manoma, kad jis atsiranda dėl molekulinės struktūros deformacijos brangakmeniui formuojantis Žemės plutoje ar keliaujant į paviršių.

Kasmet per Argailo rausvųjų deimantų demonstraciją parduodami deimantai gali kainuoti po 1-2 mln. dolerių (0,86-1,72 mln. eurų) už karatą. Paprastai rausvi ir raudoni deimantai kainuoja maždaug 50 kartų brangiau už baltus deimantus.

„Rio Tinto“ nurodo, kad violetiniai deimantai yra itin reti ir per 32 metus pardavimui buvo paruošta tik 12 karatų tokių briliantų.

„Šis pribloškiantis violetinis deimantas užkariaus svarbiausių pasaulio kolekcininkų ir žinovų vaizduotę“, – sakė Argailo rausvųjų deimantų vadybininkė Josephine Johnson.

2016 metų pasiūlymai pirkėjams prasidės privačiomis peržiūromis birželio mėnesį ir bus teikiami Kopenhagoje, Honkonge ir Niujorke, nurodė „Rio Tinto“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(9)
(5)
(4)

Komentarai ()

Susijusios žymos: