Įdomus sprendimas: žmogų identifikuoti bus galima pagal kaukolę (Video)  ()

Niekam nėra lengva prisiminti sugalvotus sudėtingus slaptažodžius iš nieko nereiškiančių skaičių ir raidžių kratinio. Šiuo metu ši problema sprendžiama nuskaičius pirštų antspaudus, bet ir ši saugos priemonė nėra ideali.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gali būti atvejų, kad kažkas pasisavina kito asmens pirštų antspaudus. Mokslininkai pakrapštė galvas ir pasiūlė naują genialų sprendimą – panaudoti kaukolę tapatybės patvirtinimui.

Štutgarto, Saro krašto ir Makso Planko universitetų atstovų komanda sukūrė sistemą „SkullConduct“, kuri naudoja kaukolės aidą kaip identifikacijos formą. Tyrėjai siūlo išmatuoti aidą naudojant virtualios realybės akinius, kad nustatytų, kaip garsas perduodamas į žmogaus, kuris dėvi tuo metu akinius, kaukolę.

Garso ataidėjimas kiekvieno žmogaus kaukolėje yra unikalus. Mokslininkų atlikti testai parodė 97 procentų tikslumą. Sistema „SkullConduct“ yra pigi ir lengvai integruojama naudojant ant galvos dedamus daiktus, pavyzdžiui, virtualios realybės akinius. Ji taip pat gali būti naudojama masiškai patikrinti žmonių tapatybes oro uostuose ar kituose kontrolės punktuose, rašo geek.com.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(4)
(0)
(4)

Komentarai ()