Ar įžiūrite dramblį? Geriausi būdai pamatyti stereogramas  (20)

Smulkiais raštais primarginti paveikslėliai prieš akis išsiskleidžia į kvapą gniaužiantį trimatį vaizdą. Tie, kas moka žiūrėti į stereogramas, sutiks, kad ši patirtis išties įspūdinga.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Stereogramos – tai paveikslas paveiksle, o norint jį pamatyti, reikia suvokti prieš akis slypinti 3D vaizdą.

Tačiau yra žmonių, kuriems niekaip nepavyksta pamatyti, kas paslėpta paveikslėlyje, nors žiūri į jį visą pusvalandį ar net valandą. Ypač apmaudu, kai draugai šalia susižavėję šaukia matantys „kaip gyvą“ dramblį, šunį ar stalą, nukrautą vaišėmis. Galbūt ir jūs tarp tokių?

Nesijaudinkite – paprastai niekam nepavyksta pamatyti stereogramos iš pirmo karto. Dažnai žmonės galvoja, kadstereograma iš tiesų neegzistuoja, ir juos tiesiog apgaudinėja. Tačiau reikia žinoti, kaip žiūrėti.

Yra keletas stereogramų žiūrėjimo metodų. Štai geriausi iš jų.

1 būdas

Atpalaiduokite akis ir padarykite taip, kad vaizdas dvejintųsi – tai lyg vadinamasis žvilgsnis „į tuštumą“, kai, pavyzdžiui, gulite kur nors gamtoje, įsmeigę akis į tolumą ar dangų, ir svajojate, nekreipdami dėmesio į jokį konkretų objektą. Taip žiūrint, paveikslėlis ima po truputį išplaukti. Jūs po truputį pereinate į stereo efekto zoną. Dabar pabadykite padaryti, kad vaizdas nebūtų išplaukęs, o tikslus, bet nefokusuokite žvilgsnio į ekrano paviršių, o lyg bandytumėte pamatyti, kad jo viduje. Kai tik tai pavyks, leiskite akims iš lėto grožėtis atsivėrusiu stereo vaizdu.

2 būdas

Žiūrėkite į savo atspindį monitoriuje, lėtai pereidami žvilgsniu į paveikslėlį, bet nekeisdami akių padėties (t. y. Jų nejudindami). Nebandykite žiūrėti į paveikslėlio detales, žiūrėkite į visą iš karto.

3 būdas

Prikiškite veidą prie monitoriaus (paveikslėlio) 2-3 cm atstumu ir žiūrėkite tarsi kiaurai monitorių (paveikslėlis turi atrodyti išplaukęs). Tada lėtai atitraukite veidą atgal, ir toliau žiūrėdami kiaurai monitorių, t. y. Nekeisdami akių pozicijos. Nekoncentruokite žvilgsnio į vaizdą tol, kol neatsiras trimačio vaizdo kontūrai.

4 būdas

Vaizdą galima pamatyti su binokliu. Galite naudoti teatrinį binoklį, apsuktą priešingai – žiūrėkite pro jį iš kitos pusės. Taip susidvejinęs vaizdas gaunamas fokusuojant binoklį, o ne akis. Kai pamatysite vaizdą, iš karto galėsite jį „pakartoti“ ir savo akimis.

Ar stereogramos nekenkia akims?

Stereogramų žiūrėkimas ne tik nekenkia, bet ir yra naudingas akims – žinoma, kaip ir visur, turi būti saikas. Kai kurie gydytojai naudoja stereogramas koreguoti ir treniruoti regėjimui. Kaip ir su sportu, svarbu nepersitempti, ko netapote profesionalu.

Naujokai pradžioje gali jausti akių nuovargį ir net galvos skausmą. Todėl iš karto nežiūrėkite daug, leiskite akims pailsėti. Sulig kiekvienu kartu matysite vis daugiau ir daugiau detalių, vis greičiau ir greičiau perjungsite matymą į stereo vaizdą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(78)
(8)
(70)

Komentarai (20)