Nuo A iki Z: kaip namuose auginti augalus su augalų lempomis (Foto)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Berserkas 2016-04-05 19:56
Paskaičius iškart pamasčiau apie ateiti. Nežinau kodėl. Bet tikrai norėtusi, kad ateityje daržoves augint namuose nebūtu prabanga, o būtu butinybe.
bahuriux 2016-04-05 20:22
Namie auginti daržoves kvaila ir ekonomiškai nepagrysta. 1. 1m2 buto/namo ploto nupirkti/pastatyti kainuoja 10 kartų daugiau nei kada nors tame plote per 100 metų užaugs ten daržovių. 2. prie jų reikia dirbti. 3. jau vien investicijos ir energijos sąnaudos padarys šitą reikalą nuostolingą. 4. persistengus "mylėti" augalus, perdozavus trašų, pakenkti galima sveikatai. 6. patalpos pasidarys nesveikai drėgnos, gadinamas pastatas iš vidaus ir pelėsių rojus, dėja žmonėm pragaras. Išvada, jei tai ne kanapės, tai grynas nuostolis. Daržoves pigiausia auginti masiniu pramoniniu būdu laukuose ir šiltnamiuose.
immortallt 2016-04-05 20:54
bahuriux, dėl masinio auginimo - sutinku, bet vis daugiau kelsis daržovių į hidro ir akvaponikas. Žinoma, tai pirmiausia bus Azijoje, kur gyventojų tankis nežmoniškas, o šviežių daržovių trūkumas. Bet ateityje manau LED'ai tikrai stipriai dar atpigs, tad galėsime ir namie užsiauginti, kaip hobi už pakankamai protingą kainą prieskoninių žolelių, keletą daržovių. Nes pilnai ant šakos prinokęs, net nuo dirbtinės šviesos, daržovė ar vaisius daug skanesnis, nei skintas dar pusžalis. Ir šiaip, Singapūras jau ir šiuo metu turi itin daug šiltnamių. Tobulėjanti LED technologija ir pinganti saulės energetika gali greitai padaryti šiltnamius - dangoraižius realiu dalyku.
X-log 2016-04-05 23:09
Reiktu pamineti, kad augalams labiausia tinka: 1. Deep red 660nm 2. Royal Blue 450nm T.y. bet kokie "raudoni" ir "melyni" ledai nelabai tiks. O Elmo kaip "augalinius' pardavineja 460nm + 620nm. Isvadas darykites patys.... bahuriux, darzoviu auginimas namie/sode niekada neatsipirks, tai yra grynai hobis. Is kitos puses, jeigu nori kazko daugiau negu "plastikiniu" supermarketo dekoraciju, tai nelabai ir turi pasirinkimo.