Prisimenamas unikalus paukštis, kuris tobulai pokši plaktuku, džyrina grandininiu pjūklu ir šaudo lazeriu (Video)  (1)

Nors šis BBC laidų apie gamtą vedėjo, sero Davido Attenborough filmuotas pasakojimas apie Australijoje gyvenantį unikalių vokalinių sugebėjimų paukštį didįjį lyrauodegį (lot. - Menura novaehollandiae) sukurtas prieš keliolika metų, panašu, kad laiko ratas apsisuko ir šis sparnuočių pasaulio unikumas užkariauja naują simpatijų bangą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2016-05-26 Prisimenamas unikalus paukštis, kuris tobulai pokši plaktuku, džyrina grandininiu pjūklu ir šaudo lazeriu (Video)  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Su šiuo paukščiu jau pažįstami ir tie Technologijos.lt skaitytojai, kurie portale naršo nuo pirmųjų jo egzistavimo metų. Tačiau didžiojo lyrauodegio skleidžiamų garsų amplitudė ir diapazonas stebina net ir šiandien.

Šis paukštis pasižymi unikaliu sugebėjimu tobulai mėgdžioti bet kokius išgirstus garsus. Taip jo repertuare atsirado ne tik turtinga daugybės kitų paukščių rūšių trelių fonoteka, bet ir garsų iš technikos pasaulio – pvz., miškuose išgirstas grandinių pjūklų džeržgimas, darbininkų švilpautos melodijos, paukštį fotografavusių ornitologų kamerų spragsėjimai, automobilio signalizacijos sirenų kauksmas, improvizuoti robotuko R2D2 iš Žvaigždžių karų cypsėjimus primenančios vokalizacijos ir pan.

Dar platesne neįtikėtinų garsų gama ne taip seniai vieno Australijo zoologijos sodo lankytojus džiugino statybinės technikos ir instrumentų garsais – grąžto zyzimu, plaktuko taukšėjimu, rankinio pjūklo džyrinimu ir pan.

O štai su šiuo egzemplioriumi derėtų elgtis atsargiau – jis šaudo ne tik papliūpomis iš fotoaparato, bet ir serijomis iš kažkuriame kompiuteriniame žaidime naudojamo lazerinio ginklo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(52)
(2)
(50)

Komentarai (1)