Drama Cincinačio zoologijos sode: nušautas gorilos patinas, voljero griovyje vilkęs į jį įkritusį 4-metį berniuką (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

gražvydas 2016-05-30 20:08
Gal geriau tėvus užmigdę būtų ... už vaiko nepriežiūrą
Eič 2016-05-30 20:14
Nesenai kažkur du liūtai buvo nušauti, nes lunatikas kažkoks įšokt pas juos sumąstė..
Rukis 2016-05-30 20:45
Be abejo savižudis liko gyvas, o gyvūnai žuvo.
Pumper 2016-05-30 21:22
Žmonių >7 milijardai ir vis daugėja, gorilų gal 100k ir vis mažėja, bet nušauna nykstančios rūšies dėl kažkokio pienburnio, kurio supermamytė nesužiūrėjo. Žmonės savam stiliuj, kaip įprasta.
SaMaras 2016-05-30 21:55
Ryškiai laido riteriai vaikų neturit.. gaila ir gorilų, bet įdomu ką sakytumėt jei ten būtų Jūsų vaikas? Taip, gal tėvai ir nesužiūrėjo, bet ar zoologijos sode infrastruktūra neturėjo būti tokia, kad apsaugotų nuo tokių dalykų. Dar tų pačių riterių norėčiau paklausti nuo kada reikia tėvus užmigdyti, kai vaikas žūsta, ar užtenka kokios sulaužytos rankos, o gal nubrozdinto kelio?
kestutisz 2016-05-30 22:07
Turiu, bet tokiso nesąmonės neįsivaizduoju. Vaikas gali ir į gatvę išbėgti, bet tai nereiškia, kad visas link jo važiuojančias mašinas reikia apdoroti artilerija. Parkas įrengtas prastai, personalas nepasiruošęs ir sureagavo netinkamai ir tiek.
SaMaras 2016-05-30 22:59
Na NEMANAU, kad personalas turėjo galimybę užmigdyti, bet jos neapsvarstę paėmė ir nušovė. Gal nebuvo tokio ginklo, gal nebuvo galinčio tai atlikti personalo.. o tai ką reikėjo sakyti "palaukim pažiūrėkim kas bus.. gal sudrąskys tą vaiką kitų vaikų akivaizdoje.. o gal pažais ir paliks ramybėje.."? Desperatiška situacija reikalauja desperatiškų veiksmų..
Rukis 2016-05-30 23:10
Realybėje migdomieji neveikia taip žaibiškai kaip rodo per filmus. Aišku galima naudoti žudančias dozes, kurios be abejo greičiau suveiktų, bet tai būtų prieš migdomųjų tikslą. Tokiu atveju greičiau paimt ir nušaut žvėrį.
MindaugasV85 2016-05-30 23:44
Pienburnis - čia gyvenimo etapas? Manau visi* tai praėjom. Esi tikras, kad ten buvo ne super-močiutė? Ir pats prisidedi prie tų 7+ mlrd... Bet kur ten - pats asmeniškai tai jau ne statistika, nes čia gi AŠ. Nors tokių AŠ kaip ir sakei: 7+ mlrd. Esu nusistatęs prieš cirką, delfinariumus, zoo sodus: tam yra "animal planet".
Shinigami 2016-05-31 06:25
Didžiausia problema prastai pastatytas narvas. Visi narvai turėtu būti pastatyti taip, kad ir norėdamas, negalėtum į jį patekti iš žiūrovų vietos. Ir nebūtu problemos. Bet tai kainuoja pinigus.
kestutisz 2016-05-31 08:34
Na, bet keisčiausia, kad nušaut tai sugebėjo, ir dzin visiškai šalia esantis vaikas. Kad jam pataikys, ar nušauta/nedašauta užgrius/įsius nesvarbu. Tiesiog apėmė panika ir nieko logiško sugalvoti nesugebėjo, priėmė patį primityviausią sprendimą. Arba tiesiog fake.
Pumper 2016-05-31 08:56
Aš bent neprisidedu prie to 7 milijardų skaičiaus augimo. Iš kur čia kažkokią supermočiutę trauki? Jei nesugebi info susirasti, tai bent nekurt savo teorijų. Ta motina puikiai žinojo, kad vaikigalis nori pas gorilas įlipti, nes pats prieš tai apie tai rėkavo, bet jai matomai neįdomu buvo, todėl net nežiūrėjo, ką jis ten daro.
Kledaras 2016-05-31 09:47
Reikejo nusauti vaika?
immortallt 2016-05-31 10:11
Zoologijos sodas įdomesnis, kai kuo mažiau visokių atitvarų tarp žmogaus ir gyvūno. Jei dalis nesugeba protingai elgtis ir saugoti savo gyvybės, tai velniop turi gyvūnai kentėti? Natūrali atranka. Kai tavo vaikas, žinoma išgyventum, bet esmės nekeičia, jei vaikas durnas, o tėvai tokie patys, kodėl aplinkiniai turi už tai mokėti? Čia tas pats kaip su krantinėmis, aptverti reikia, nes bijo nuskęsti. Nemoka vaikščioti ar akli, nežinau.
MindaugasV85 2016-05-31 12:13
a) tu jau asmeniškai prisidėjai prie to augimo; b) gyvendamas socialinį gyvenimą prisidedi prie populiacijos augimo netiesioginiu keliu, pvz. išvežioji maisto produktus, kurie reikalingi būsimų mamyčių mitybai, ar panašiai... c) sugebu susirasti, bet man tai neaktualu: užteko info straispnyje, kuriame apie mamytę nieko nerašė. d) tas vaikigalis dar nelabai supranta nei kas ta gorila, nei kokią grėsmę jam ji gali kelti. Jo tikslas - tyrinėti pasaulį. Būtent tą jis ir darė. Ir sakyčiau kur kas "giliau" nei daugelis. e) nėra ko ginčytis, palinkėsiu supratingumo, nes gal būt vieną dieną teks ir tau tą atžalą turėt, kas turbūt pakeis tavo šiandieninį požiūrį į "pienburnius"
Rukis 2016-05-31 12:55
Siūlau pažiūrėti ką kalba darbuotojai ir specialistai šiuo klausymu. youtube.com/watch?v=Qv7in38Yy7E Tarp kitko aš ką tik pasirašiau peticijoje, kurioje norima užkrauti baudžiamąją atsakomybę vaiko motinai. Ją gali pasirašyti ir TU! P.S. Kodėl youtube įterpimo kodas neveikia? Video galima įterpti su URL kodo pagalba, bet tada pusė komentaro nesimato. Wtf?
immortallt 2016-05-31 13:11
Mindaugai, tai dabar jei vaikas lįs po autobuso ratais, tai reikia nušauti autobuso vairuotoją? O jei įkris į upę, tai girininką pakarti už tai, kad neaptvėrė visos upės vagos, o jei paskęs asfalto duobės baloje, tai kelininkams galvas nukapoti? Jei vaikai patys durni, o tėvai nepasirūpina jų saugumu, niekas kitas nėra kaltas, kad jie žūsta. Už tai neturėtų mokėt gyvūnai ar aplinkiniai.
Arns 2016-05-31 17:12
Vaikas ar gyvūnas? Manau svarbiau vaikas. Bet tėvai privalo atlyginti žalą zooparkui ir gyvajai gamtai. kai keliolika žmonių kaip reikiant patuštins pinigines, patys ims elgtis drausmingiau ir dar kitus sudrausmins. Taip apsaugoti kontaktą tarp žmogaus ir gyvūno, kad net norėdamas neprisidirbtum, gali tik per TV stebėdamas. Jei yra priėjimas prie voljero, prieidamas pats prisiimi atsakomybę.
Sebastianas 2016-05-31 18:41
Įdomi kai kurių komentatorių nuomonė, vienas rašo, kad vaiko tėvus reikėjo užmigdyti (kitaip tariant nušauti), kitas iš principo siūlo, kad iš vis nieko nereikėjo imtis (supraskit, nes žmonių 7 milijardai ir jie vis dar auga). Tai nebelieka ką daugiau ir parašyti į tokius komentarus... Čia vertybių klausimas: kas yra vertingiau žmogaus gyvybė ar laukinio gyvūno gyvybė. Daugeliu atvejų bus pasirinkta žmogaus gyvybė. Kodėl? Nes mes esam žmonės. Viskas labai paprasta ir nereikia čia niekuo stebėtis, kad norėdami išgelbėti keturmetį berniuką, zoologijos sodo darbuotojai nušovė gorilą. Tačiau, kaip taikliai pastebėjo keli komentatoriai, reikia taikyti administracinę (arba net baudžiamąją atsakomybę) tėvams už vaiko nepriežiūrą ir civilinę-deliktinę atsakomybę tėvams, kurie atsakytų už zoologijos sodo ištekliaus sunaikinimą. O ir zoologijos sodas neturėtų likti nenubaustas, kad sudaro sąlygas tiek lunatikams (kaip kažkas įdomiai parašė), tiek mažiems vaikams nekliudomiems patekti į laukinių žvėrių aptvarus. Taip būtų teisingiausia.
Rukis 2016-05-31 19:00
Sebastianai, Aš ne kažkas, aš Rukis.