Iš Kuršių nerijos mašinos grįžta trūklių „paslėptais“ numeriais  (2)

„Nesame matę dar tiek trūklių“, – tikino iš Nidos į uostamiestį grįžę klaipėdiečiai. Važiuojant pritrėkšti vabzdžiai aplipdė automobilius – įžiūrėti jų numerius tapo neįmanoma.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš Nidos važiavusio Gvido automobilio tik „Toyota“ ženklas likęs – visas automobilio priekis aplipęs uodais trūkliais. Jų tiek daug, kad įžiūrėti valstybinius numerius – neįmanoma. Kelte, plukdančiame transporto priemones iš Kuršių nerijos, buvo pilna automobilių „paslėptais“ numeriais. Nuvalyti vabzdžių masę ne taip lengva – tam reikia specialių priemonių.

Uodų trūklių armija neringiškius ir svečius ėmė varginti prieš kelias savaites.

Kuršių nerijos nacionalinio parko ekologė Emilija Razmienė teigė, kad kas 3–4 metus trūklių kolonijos būna ypač gausios, taip nutiko ir šiais metais.

„Šiemet masiškai daug, neatsimename, kada tiek daug būtų buvę. Lervos stadijos ciklas trunka kelerius metus, jos neriasi kelis kartus ir trečiais ketvirtais metais išsirita. Jų gausa būna skirtinga ir priklauso nuo oro sąlygų, kokia buvo žiema. Taip pat ir su karkvabaliais, vienais metais jų būna daug, kitais ne. Kai žiema šalta, žūva daugiau kenkėjų, o šiemet marios buvo užšalusios labai trumpą laiką“, – pasakojo ekologė.

Trūkliai nekanda, skrenda poruotis, o jų gyvenimo trukmė nėra ilga. Priklausomai nuo rūšies jie gyvena 7–10 dienų. Trūkliai Kuršių nerijoje pabudę jau kurį laiką, jie išsirita vandens temperatūrai pasiekus tam tikrą laipsnį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(23)
(0)
(23)

Komentarai (2)