Didžioji Britanija palieka ES: o kas bus toliau?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

- 2016-06-24 11:25
Bus kaimo mužikams žaisti demokratiją. Nesvarbu, kurios tautos mužikas - mužiku gimęs, mužiku liks. Užimt nelanksčias pozicijas, siųst GB iš Šengeno zonos, ir susidėt abipusius muitus ir vizas. Jei nori „nepriklausomybės“, tai tegul ima ją visą ir pilną.
UTF16 2016-06-24 11:29
Ji niekada ir nepriklausė Šengeno zonai, kartu su savim nusitempusi dar ir Airiją. Jei šiaurės airiai nubalsuotų išstoti iš JK sąjungos, Airija (kartu su Šiaurės Airija) galiausiai taptų Šengeno zonos nare. Anglai šiaip ar taip buvo menkiausiai integruota ES narė. Ji turi daugybę išimčių. Vieningos Europos idėją jie turbūt suvokia kaip grėsmę savo civilizacijai – anglosferai.
- 2016-06-24 11:34
Nepriklausė, tačiau techniškai buvo užtikrintas laisvas britų judėjimas po visą ES, kaip ES bendrijos piliečiams.
UTF16 2016-06-24 11:38
teisę – vieną iš kertinių ES principų. Šį principą taiko visos Europos ekonominės erdvės šalys, net tos, kurios formaliai nepriklauso Europos Sąjungai (Norvegija, Islandija, Šveicarija). Įdomus dalykas – Norvegija, Islandija, Šveicarija formaliai nepriklauso ES, bet priklauso Šengeno zonai. Šengeno zona, kita vertus, tėra susitarimas pasienio zonoje netikrinti pasų. Nieko daugiau. Net jei tavo paso kertant sieną nepatikrino, tai nereiškia, kad atvykęs į šalį tu galėsi pradėti dirbti, kurti verslą, pradėti gaminti prekes ar teikti paslaugas.
Hmz 2016-06-24 11:39
Tavo komentaras yra kaip tipiško vatniko reakcija į Lietuvos nepriklausomybės paskelbimą. Žiurkiška pagieža ir noras nubausti neklusniuosius.
Šinšilas 2016-06-24 11:44
Suprantu moderniuosius lyberal-komjaunuolius, šiandien jiems - gedulo diena, kaip Brežnevą laidojant. Nespėjus atsigauti po „nepriekaištingos“ reputacijos lyberalų vado, pagauto su milijonu litų otkato kryčio, dar ir spyris į paslėpsnius - griūva liberali civilizacija! Kurta ant liberalių vertybių ir gėjų, pedofilų teisių! O kas laimi, kas sunaikino pažangąją liberalią federaciją ES? Niekinti, marginalizuoti ir, atrodė - negyvai sutrypti nacionalistai, angliškieji pankos ir šustauskai! (Beje, Šustauskas, skirtingai tvarkingam pasikvėpinusiam liberalų vadui - kyšių neėmė )
Audrius 2016-06-24 11:47
Aha, bus sakes dabar UK.. Bus taip kaip su Islandija. Po 2008 salis bankrutavo-situacija buvo tragiskesne nei Graikijoj, vyriausybe atsisake moketi skolas kreditoriams. Del to Islandijos financu ministerija buvo net itraukta i UK teroristu sarasus, spaudimas buvo nerealus, bet Islandai visiem vidurini pirsta parode, restrukturizavosi be jokios ES, be jokio Euro ir dabar ten nesveikas augimas. Pries pora savaiciu ten kelevau, tai su kuo nepakalbesi, visi labai dziaugiasi, kad yra nepriklausoma maza salis. Zmones gyvena gerai, visur statybos, turizmas dvizenkliais skaiciais auga. Ant kekvieno kampo anti ES plakatai. Ideja, kad maza salis negali isgyventi be visokiu sajuzu-BS. Singapuras, Islandija, Naujoji Zelandija ir n kitu. Graikija, tuo tarpu, liko ES, liko su Euru. Troika Graikija gelbejo gelbejo, kiso milijardus, bet situacija tik pablogejo. Salis, de fakto, yra bankrutavusi ir liko be jokio suveriniteto. Kaip teta Merkel pasako-taip viskas ir buna. Taip ir su UK bus, daug emociju, daug grasinimu, bet gale dienos, poros motu begyje UK stoves zymiai geriau nei kokia Prancuzija ar ta pati Vokietija. UK visam pasaulyje labai gerbiama, turi milziniska "soft power": anglu kalba, BBC, daugybe pasauliniu brandu financuose, gamyboje, pramogose, aukstajam issilavinime, sporte ir t.t. Plius istoriniai rysiai su JAV, visom commonwealth salimis. Visi nori vaziuoti I UK o ne IS jos! Tik dabar jie gales patys nusprest kokiu zmoniu ir kiek isileist. Imigracija bus paremta tasku sistema, kaip ir Australijoj-kasmet vyriausybe nuspres kokiu specialistu reikia ir juos gales rinktis is viso pasaulio. Dabartine situacija visiskai nesamoninga. Geri draugai is Hong Kong'o ar Japonijos yra priversti palikti sali, nes negauna vizos, nors turi puiku UK issilavinima, geras specialybes, darbdaviai iri nori idarbint, bet biurokratija nereli. Kekviena karta ant sienos tardo, kaip nusikaltelius. Tuo tarpu, 100k kaimieciu lenku ir lietuviu be jokiu problemu gali atvaryt dirbt, gaut socialines garantijas vien tik del to, kad jie yra ES pilieciai. Zodziu, cia ne del UK reik pergyvent, o del ES. Nuomones apklausos rodo, kad Nyderlanduose anti ES judejimas yra labai populiarus, o po siandien dar ispopuliares. Tas pats bus ir Danijoj ir kitose salyse. Liks Merkel su savo milijonais sirijos "daktaru" ir "indzinieriu", o UK eis pirmyn.
Rukis 2016-06-24 11:49
Visų pirma reiktų paminėti jog Jungtinė Karalystė išdavė Škotiją išstodama iš ES. Škotijos gyventojai referendume balsavo už likimą JK, nes norėjo būti ES dalimi. O dabar tai kardinaliai keičiasi. Škotai nebegaus ES subsidijų, ypatingai jos žemės ūkis. Škotija gaus nepriklausomybę ir įstos į ES kaip nepriklausoma šalis. Paminėsit mano žodžius.
UTF16 2016-06-24 11:53
Europos Sąjunga yra įdomi tuo, kad ji veikia panašiu principu. Anglijos išstojimo iš ES referendumas buvo rengtas iš esmės dėl neapykantos svetimšaliams, bet įdomu tai, kad bet koks integracijos į vieningą ES rinką lygis reikalauja suteikti laisvo darbo jėgos judėjimo teises. Kitaip tariant, arba anglai visiškai uždaro savo sienas, arba jas atidaro. Panaši situacija vyksta Šveicarijoje. Prieš keletą metų jie nubalsavo už tai, kad būtų ribojama migracija iš ES šalių. Ir valdžia jau antri metai nežino, ką bedaryti, nes migracijos ribojimas pažeistų esminį ES principą. Užuot vykdžiusi savo tautos valią, šveicarų valdžia ką tik išplėtė migracijos teisę Kroatijai. Taip ir būna, kai valdžia suteikiama kaimo mužikams.
UTF16 2016-06-24 11:54
Bičiuli, Islandija yra bendros ES rinkos dalis jau daugybę metų...
Audrius 2016-06-24 12:00
Jei nezinai faktu, geriau nenusisnekinek. Labai daznai bunu Sveicarijoj, patikek, ten "valdzia" reiskia pilieciai, o ne politikai. Todel, kai Sveicarai nubalsavo, kad reikia sugriestint imigracija-taip ir pasidare. Pabandyk kada ten nuvaziaves darbo pasiieskot, pamatysi kaip tau cia seksis. Per dvi savaites nuo atvaziavimo reik prisiregistruot. Gali prisiregistruot tik turedamas gyvenamaja vieta. Vieta gausi tik turedamas darba. Darbo pozicijos prioritetiskai taikomos Sveicaram ir t.t. Beje, kalbant apie Sveicarus ir ju nuomone apie ES, pries pora dienu jie oficialiai nubalsavo baigti derybas del istojimo i ES (dar buvo uzsilike nuo 90s). 80% plius pasisake pries ES.
Šinšilas 2016-06-24 12:13
Tamsta turbūt nesuprantat, kad jokios ES jau nebus. Viskas. ES neliks visiškai, kai išstos vienas kertinių ramsčių - Prancūzija, na, vadinasi, po kokių 2 metų. Vaikai, laikas suvokti istorinę tiesą: imperijos gyvuoja neilgai. Britų imperija, Austro-Vengrija ir daugybė kitų, visos jos atsidūrė istorijos puslapiuose, o ši ES iš vis yra nesusipratimas, imperija, kurios vadovybė EK nerinkta ir niekam neatskaitinga! Buvo tik laiko klausimas kada viskas grius, greito laiko klausimas.
UTF16 2016-06-24 12:14
Šveicarai priklauso vieningai Europos Sąjungos darbo jėgos migracijos ir prekių rinkai. Jie ribotai taiko kapitalo judėjimo principą ir nepriklauso paslaugų rinkai. Praktinis pavyzdys: jei tavo paslaugų kam nors Šveicarijoje reikėtų, tu galėtum ten laisvai dirbti. Bet tarptautiniai skambučiai būtų neįkandami, nes Šveicarijai negalioja Europos Sąjungos paslaugų (pvz., telekomunikacijų) reguliavimo nuostatos ir jie kainas užsikelia tiek, kiek jiems širdis geidžia.
Pumper 2016-06-24 12:22
Anglai skaldydami ES tik save suskaldys. Kai Škotija ir Š. Airija atsiskirs, kad galėtų į ES įstoti, liks tik Britanija iš pavadinimų. Užsisvajojo nacionalistai apie senus gerus imperinius laikus, kaip koks Putinas ir prisidirbo. Kameronas trauksis, kad nebūtų politinis lavonas, o Brexit šalininkai jau žada atsiprašyti, jei JK ekonomika žlugs (nors įtikinėjo visą laiką, kad tik geriau bus).
Šinšilas 2016-06-24 12:27
Svarbiausia mums - kaip gudriems žydams prisišluoti kuo daugiau ES paramos per likusius 4 paramos gavimo metus. O toliau - kam mums ta ES? Ne tik kad nieko negausim, bet dar milijardus turėsim mokėti į jos biudžetą. Ir gerai kad viskas čia pasisuko į greitą griūtį, iš šito ES tarpsnio Lietuva turėjo maksimumą finansinės naudos.
Audrius 2016-06-24 12:37
@UTF16 Patinka, tau kai kiti aiskina kaip reik gyvent, ane? Senai tokio Eurofano nesu mates. Taip, nereali ta ES ir Sveicarai, realiai yra ES, tik 80% gyventoju pasisako pries ES! Ch, turi visiska financini ir politini suveriniteta + labai daug galios kas liecia imigracija ir idarbinima... Garantuoju, kad jei ES imigracijos politika nesikeis-sveicarai parodys vidurini pirsta visom ES sutartim. Ir bendrai, jei pasiziuresi, tai pro ES yra biedna rytu europa, su LT priesakyje ir Vokietija (ES ir Euras yra de fakto Vokietijos sajunga ir doichmarke). Kitose issivysciusio salyse ES, kaip keiksmazodis skamba. Daugumai vakarieciu demokratija ir pilieciu nuomone yra labai svarbu.
Hmz 2016-06-24 12:37
Nori pasakyt, kad nacionalistai svajojo apie imperijos atkūrimą?
UTF16 2016-06-24 12:42
Ta galia matyt pasireiškia tuo, kad turi teisę neįdarbinti nekompetentingų internetinių komentatorių?
Audrius 2016-06-24 12:45
nu va, radom su kuo abu sutinkam (lyg).
UTF16 2016-06-24 12:49
Štai kaip vyksta ES, EEE (Norvegijos, Islandijos) ir ELPA (Šveicarijos) piliečių imigracija į Lietuvą: http://www.migracija.lt/index.php?-2000919596