Gamtos kuriozai: kodėl gyvatės valgo pačios save? (N-18)(Video)  (3)

Pamatę vaizdo įrašą po straipsniu galite pamanyti, kad ši gyvatė yra išprotėjusi. Tačiau tai nėra pavienis atvejis ir gyvatės iš tikrųjų kartais tiesiog ima valgyti savo uodegą. Kodėl taip yra?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gyvatės yra priskiriamos šaltakraujams gyvūnams. Tai reiškia, kad gyvatės negali reguliuoti savo kūno temperatūros. Joms reikalingi išoriniai šilumos šaltiniai (pvz., saulė ar lempa), kad jos galėtų sušilti.

Tačiau sušilusi gyvatė negali savęs atvėsinti, nes paprasčiausiai neprakaituoja. Tuomet ji ima ieškoti šešėlio ar vėsesnės vietos. Jeigu gyvatei pasidaro pernelyg karšta, ji praranda orientaciją ir sveiką protą. Tuo metu taip pat pagreitėja jų medžiagų apykaita, todėl gyvatė tampa labai alkana ir gali imti valgyti pirmą pamatytą dalyką.

Kadangi nelaisvėje laikomos gyvatės gyvena vienos ir negali gauti maisto, kada tik užsinorėjusios, jos ima pulti pačios save. Gyvatės taip pat gali užpulti save, kuomet yra suprastėjęs jų regėjimas ir jos klaidingai savo uodegą palaiko priešu.

Kuomet gyvatė ima valgyti pati save, reikėtų išjungti lempą ar užpilti šalto vandens, kad būtų numalšintas stresas ir gyvatė liautųsi save žalojusi, tačiau neretai gali prireikti ir veterinaro pagalbos.

Vis dėlto, gyvatės evoliucionavo taip, kad, pradėjusios valgyti, savo grobio nebepaleidžia, todėl ištraukti jos uodegą iš nasrų gali būti nebeįmanoma.

Nėra žinoma, kada vaizdo įraše matoma gyvatė paskutinį kartą buvo šerta ar kokia jos terariumo temperatūra, tačiau vien tai, kad gyvatė yra vandens dubenyje, rodo, kad situacija nėra gera.

Perspėjame silpnų nervų skaitytojus, kad šis vaizdo įrašas gali šokiruoti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(25)
(2)
(23)

Komentarai (3)