Mokslininkai jau žino, kaip intelektą pamatuoti be IQ testų  (1)

Įprastai norėdami tiksliai įvertinti intelekto lygį žmonės atlieka intelekto testus, tačiau ateityje jų gali nebeprireikti. Profesorius Jianfengas Fengas iš Wawricko universiteto su komanda atliko naujovišką tyrimą, kurio metu intelekto lygį įvertino naudodami Magnetinio rezonanso atvaizdavimą (MRI), rašo huffingtonpost.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tyrimo tikslas buvo nustatyti, kaip veikia intelektas žmogaus smegenyse ir numatyti, kaip ateityje vystysis dirbtinio intelekto sistemos.

Tyrėjai panaudojo MRI skenavimą ir stebėjo tūkstančių žmonių smegenis. Jie nustatė, kad kuo dažniau neuronų jungtys keičiasi su kitomis smegenų dalimis ir kuo dažniau šios dalys jungiasi viena su kita, tuo didesnis žmogaus intelektas ir kūrybiškumas.

Šių dinaminių funkcijų atradimas smegenyse gali būti taikomas kuriant dirbtinio intelekto tinklus, kurie mėgdžiotų smegenis ir gebėtų mokytis bei adaptuotis.

Šiuo metu DI sistemų negebėjimas mokytis ir adaptuotis yra vienas didžiausių DI sistemų efektyvumo iššūkių.

Šis mokslinis tyrimas svarbus ne tik technologijoms, bet ir siekiant suvokti psichinę sveikatą. Wawricko universiteto tyrėjai taip pat stebėjo ir alternatyvius kintamumo šablonus pagrindiniame smegenų tinkle tinkle pas pacientus, sergančius šizofrenija, dėmesio trūkumo sutrikimu ar autizmu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(17)
(4)
(13)

Komentarai (1)