Psichologai susidomėjo galvosūkiais: vietoj intelekto testo štai tokia pandų paieška  (8)

Internete pasirodė pranešimų, jog masinį susidomėjimą sukeliantys pastabumo testai sudomino ir psichologus. Neva jungtinė neurobiologų ir psichologų komanda sukūrė itin sunkius pandų galvosūkius ir juos bandys kaip IQ testo alternatyvą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Intelekto koeficientui nustatyti paprastai atliekami testai, tačiau galima tai padaryti ir nestandartiškai. Pavyzdžiui, sprendžiant sudėtingus galvosūkius.

Tačiau galvosūkiai nelygų galvosūkiams - pandų testas labiau rodo dėmesingumą, pastabumą ir kantrybę, nei aukštą IQ, bet gal tai ir susiję.

Kaip ten bebūtų, pristatome šiuos tris piešinius-galvosūkius, kurie neva ir turi parodyti jūsų intelekto lygį. Kaip jau galima atspėti, kiekviename piešinyje paslėpta po vieną pandą.

Kai kurie psichologai tvirtina, kad jeigu surasite visas tris pandas iki tol, kol nusibos ieškoti ir užversite puslapį ar pasižiūrėsite atsakymą, tai reiškia, jog visai tikėtina, kad jūsų intelekto koeficientas – 140 arba daugiau.

Arba iš prigimties esate ypač pastabus žmogus, bet gal toks pastabumas neatsiejamas nuo aukšto intelekto?

Jeigu patys, be sufleravimų, suradote visas tris pandas, sveikiname – jūs esate labai protingas žmogus.

Tiesa, jeigu jau anksčiau esate matę šiuos galvosūkius ir daugmaž žinojote atsakymus, toks „intelekto testas“ negalioja.

Pasidalinkite su draugais
(38)
(21)
(17)

Komentarai (8)