Krūtų implantai -„atgyvena“: pačios populiariausios plastinės operacijos nustebins daugelį (Video)  (1)

Plastinės chirurgijos procedūros pastaruoju metu yra labai populiarios. Ir tokios operacijos, kaip krūtų implantai, akių vokų pakėlimas ar ausų korekcija jau nieko nebestebina ir net yra vadinamos „atgyvenomis“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastebėta tendencija, kad skirtingose regionuose ar šalyse, populiarėja skirtingų sričių plastinės chirurgijos procedūros.

Pavyzdžiui, JAV, šiuo metu daugiausia atliekama „mamytės perdarymo“ operacijų – jos apima pilvo sienos tiesinimą, krūtų didinimą ir riebalų nusiurbimą. Dėl šių procedūrų, moterys labai staigiai grįžta prie kūno formų, kurias turėjo prieš nėštumą.

Vis dėlto, pasižvalgius po kitus kraštus, galima nustebti, kokios skirtingos yra plastinės chirurgijos tendencijos pasaulyje.

Galūnių ilginimas Indijoje

Siekdami užtikrinti geresnes karjeros ir santuokos perspektyvas, indai ryžtasi skausmingoms galūnių ilginimo procedūroms. Sunku patikėti, bet tai gali žmogui pridėti net 8 cm aukščio.

Šiai operacijai tenka pritaikyti ir ortopedijos žinias. Tokią techniką chirurgai ilgą laiką naudojo sunkias traumas patyrusiems arba sergantiems vaikams gydyti.

Galūnės yra pailginamos naudojant kaiščius ir Llizarovo aparatą, kuris yra lėtai (ir skausmingai) išplečiamas. Kartu su juo prasiskyręs kaulas prisipildo nauju audiniu ir koja pailgėja.

Nepaisant visų pavojų, indai yra pamišę dėl šios procedūros ir pasiryžta jai net esant dideliam rizikos faktoriui. Kaip teigė Indijos chirurgas ortopedas Amaras Zarinas:

„Tai yra viena iš sunkiausių plastinė chirurgijos operacijų. Žmonės tai daro vos po vieno ar dviejų mėnesių pasiruošimo ir bendravimo su gydytoju, kuris dažnai pats tam tikra prasme eksperimentuoja, nes nėra jokios mokymo įstaigos, ruošiančios chirurgus panašioms operacijoms.

Pietų Korėja: radikalios veido operacijos

Plastinės chirurgijos pramonė Pietų Korėjoje tiesiog klesti. Operacijos čia yra pigios, efektyvios ir puikiai aprūpintos naujausia technika.

Pietų Korėjoje plastinės chirurgijos operacijų skaičius vienam žmogui yra didžiausias pasaulyje. Tai lėmė aktyvus kapitalo iš viso pasaulio (ypač Amerikos) investavimas į šią sritį.

Labiausiai paplitusios yra veido operacijos, kuriomis siekiama sukurti „V“ formos skruostus, pakeisti akių formą ir sumodeliuoti mažesnę nosį (antra labiausiai paplitusi operacija). Tam yra įterpiami tam tikri implantai.

Pietų Korėjoje plastinės chirurgijos procedūros yra pelningas verslas, turintis įtakos net bendram šalies vidaus produktui.

Braziliški sėdmenys, pilvas ir krūtys

Brazilija yra antra šalis pasaulyje pagal plastinių operacijų populiarumą. Daugiausia buvo atlikta krūtų, pilvo ir sėdmenų „patobulinimų“.

Brazilai pirmauja estetinės chirurgijos vystymo srityje. Šioje šalyje nuolat įgyvendinamos inovatyvios idėjos, kuriami naujo tipo krūtų implantai ir pritaikomos niekur dar neregėtos chirurginės technologijos.

Norėdami padidinti sėdmenis, brazilai taip pat yra sukūrę ir specialius sėdmenų raumenų pratimus, kurie gali sukurti norimą efektą be riebalų persodinimo operacijų ar implantų.

Tai sumažina nepavykusių operacijų pavojų, kurios gali baigtis pražūtinga riebalų embolija.

Iranas: nosies korekcijos

Irane estetinių procedūrų populiarumas auga taip staigiai, kad ši šalis jau veržiasi į lyderės poziciją. Lūpų ir antakių pigmentacija (ilgalaikės tatuiruotės) yra pačios populiariausios. Tačiau iš sudėtingesnių operacijų dažniausiai atliekama – nosies korekcija.

Gana konservatyvioje šalyje, kurioje daugelis moterų negali rodyti savo kūno formų, paryškinti veido bruožai gali būti vienas iš būdų pabrėžti ir pademonstruoti savo grožį.

Irano plastinės chirurgijos asociacijos narys Javad Amirizad, papasakojo, kad iš 40 tūkst. kosmetinių procedūrų per metus Irane, daugiau nei 60 proc. yra nosies operacijos. Teherane pleistrai ant veido jau nieko nestebina ir net yra vadinami „garbės tvarsčiais“.

„Vakarietiška“ gakta

Chirurginis moterų lytinių organų performavimas, kai kurių žmonių yra prilyginamas Afrikoje populiariam genitalijų žalojimui (MLOŽ). Iš tiesų tai yra gana pavojinga medicininė praktika ir neretai nulemia komplikacijas.

Taip pat Vakarų šalyse labai populiarėja gaktos sumažinimo procedūra, kurios metu šioje srityje yra pašalinama odos klostė, dažnai atsirandanti po staigaus svorio metimo ar senstant. Pakoreguoti gaktą galima ir riebalų nusiurbimo operacijos metu.

Nors plastinės chirurgijos procedūros nuolat pinga, tačiau reikėtų atkreipti dėmesį į riziką ir rimtai įvertinti savo norus atrodyti tobuliau.

Straipsnis buvo paskelbtas žurnale „The Conversation“. Jo autorius – estetinės plastinės chirurgijos profesorius Jimas Frame‘as iš „Anglia Ruskin“ universiteto.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(16)
(6)
(10)

Komentarai (1)