Ekspertai: V.Putinas ir kiti Rusijos pareigūnai turi eisenos ypatybių, atsiradusių dėl KGB įtakos (Video)  (7)

Ekspertai stebėdami keletą aukšto rango Rusijos pareigūnų, įskaitant šalies prezidentą Vladimirą Putiną ir premjerą Dmitrijų Medvedevą, atrado naują eisenos modelį. Tyrimo autoriai eiseną vadina „Ginkluotojo eisena“ (gunslinger's gait), nes ji galėjo atsirasti KGB ar ginkluotės technikų treniruočių, skelbia Phys.org.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Ginkluotojo eisena“ pasižymi sumažintais dešinės rankos mostais. Tyrėjai tai išanalizavo vaizdo medžiagoje ir pateikė keletą pavyzdžių (žr. nuorodas apačioje).

Tyrime teigiama, kad „Ginkluotojo eisena“ gali būti panaši į ankstyvos stadijos Parkinsono ligos simptomus ir pataria daktarams nesusipainioti vertinant pacientus.

Eisenos sutrikimų tyrėjai profesorius Basas Bloemas ir jo kolegos kruopščiai nagrinėjo žmonių elgesio šablonus ir buvo labai nustebę, kai keliuose „YouTube“ vaizdo įrašuose pastebėjo, kad V.Putino dešinės rankos mostai gerokai mažesni, nei paprastai būna.

Kadangi sumažėję rankos mostai gali būti Parkinsono ligos požymis, tyrėjai iš pradžių iškėlė klausimą, ar V.Putinui bei kai kuriems kitiems Rusijos pareigūnams galėtų būti ankstyva ligos stadija.

Ieškodami kitų paaiškinimų mokslininkai peržiūrėjo buvusių KGB pareigūnų treniruočių gidą, kuriame aiškinama, kaip reikia judėti mūšio lauke: „Judėjimo metu privaloma ginklą laikyti prie krūtinės arba dešinėje rankoje. Judėti į priekį reikia viena puse, dažniausiai kaire, šiek tiek pasisukus judėjimo kryptimi.“

B. Bloemas peržiūrėjo Rusijos pareigūnų „YouTube“ vaizdo įrašus ir gavo netikėtus rezultatus. Asimetriškai mažesni dešinės rankos mostai matomi ir stebint kitus aukšto rago Rusijos pareigūnus, įskaitant D.Medvedevą, buvusius gynybos ministrus Anatolijų Serdiukovą ir Sergejų Ivanovą ir aukšto rango kariuomenės vadovą Anatolijų Sidorovą.

„Mes manome, kad šis eisenos modelis, kurį vadiname „Ginkluotojo eisena“, galėjo atsirasti dėl elgesio adaptacijos, kuri atsirado dėl treniruočių KGB sistemoje ar kitų ginkluočių mokymo formų, kur treniruojamieji mokomi laikyti dešinę ranką prie krūtinės eisenos metu. Tai jiems leidžia greitai išsitraukti ginklą sutikus priešininką“, – aiškina tyrimo autoriai.

Video 1.

Video 2.

Video 3.

Video 4.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(31)
(4)
(27)

Komentarai (7)