Ar žinote, nuo ko atsiranda paslaptingos dėmės ant olimpiečių kūnų? M.Phelpso ir R.Meilutytės pamėgtą metodą medikai išvadino visiška nesąmone

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

zet 2016-10-03 17:15
Patys medikai juokingi: 1. sako, nera issamiu tyrimu. 2. tai neturi poveikio. Kaip jie gali zinoti, kad neturi jokio poveikio, jei nera issamiu tyrimu ?
rwc 2016-10-03 18:05
Išsamių tyrimų nėra, nes per dešimtmečius praktikos nėra pastebėta jokio reikšmingo pokyčio, išskyrus peršalimų komplikacijas ir paviršinius pažeidimus. Prie ruso kiekviena bobutė spiritines taures mokėjo statyti, čia iš Sibiro atėjusi šamaniška praktika, o dabar ją pasigavo jankių hipiai kaip "kinietišką". Kol čiukčiai nelankydavo mokyklos ir nežinojo apie dujų slėgį, tai jiems gal ir atrodė, kad spirito garai kažkaip per skūrą ištraukia "užkratą", dabar mes tą patį nasosą galim pasidaryti su dulkių siurbliu. Gripuojant ji "veikia", nes kai laužo kaulus, trumpam slopina sąnarių skausmą ir krūtinės ląstos spazmus - tas pats, kaip su pajalniku padus deginti. Uždegiminiams ar potrauminiams procesams nuo to nei šilta nei šalta, tik organizmas papildomai sekinamas. Dar taurės kiek suaktyvina kraujotaką. Kur kas efektyviau būtų įlįsti į eketę ar padaryti 50 pritūpimų. Bet grūdintis ir treniruotis reikia ne tada, kai organizmas nustekentas, o profilaktiškai ir pastoviai, tinkamai pasiruošus ir pailsėjus. Tuo labiau absurdas yra kankinti paviršinį odos sluoksnį, kurio paskirtis ir yra vidaus organus apsaugoti nuo išorinio poveikio. Man senelis vietoj taurių kartais tiesiog spiritu nugarą ištrindavo, ir dar su karštu šiurkščiu rankšluosčiu pervažiuodavo. Kur kas efektyviau būtų buvę tą spiritą tiesiog išgerti su karšta arbata ir gulėti susivyniojus į storą kaldrą.
Tas_pac 2016-10-03 21:25
Kai vaikas budamas sirgai tai mociute buvo uzstacius pora kartu
kestutisz 2016-10-03 22:45
Aš ir ne nuo močiučių esu gavęs, nuo kažkokios alia ateinančios seselės berods plaučių uždegimam gydyt(?). Paskui atsiradus internetams bandžiau išgooglint (ką jau ten, altavistint tada) ką tai turėjo duoti taip ir nesupratau. Galbūt kažkoks ala masažo pakaitalas skaudant sąnariams, bet kokie ten sąnariai vaikystėj. Nuo "ukolų" tai visai ne sąnariai skaudėdavo :)
rwc 2016-10-04 03:28
Nuo peršalimo tai kaip ir aišku, kad turi padėti „išprakaituoti“ – tikrai, tam tikras masažo pakaitalas. Didesnė nesąmonė yra idėja, kad prie kupros prijungus vakuumą galima iš kvėpavimo takų visą brudą išsiurbti. O koks iš tokių procedūrų tolkas plaukikams po startų, tai neįsivaizduoju. Turbūt kaip portatyvus pakaitalas pasisėdėjimui saunoje?
TLas 2016-10-05 00:06
Kokios dar paslaptingos demes, gi nereikia tiesiogiai versti straipsnio, visi prie sovietu uzauge zinom kas yra taures.