Surastas „jūrų pabaisos užpultas“ legendinis povandeninis laivas  (1)

Viena britų bendrovė teigia Airijos jūroje radusi legendomis apipinto Pirmojo pasaulinio karo laikų vokiečių povandeninio laivo liekanas. Laivas atsitiktinai aptiktas jūros dugnu tiesiant kabelį, pranešė įmonė „Scottish Power“, kuria remiasi agentūra dpa.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sonarine įranga užfiksuotuose vaizduose aiškiai atpažįstami povandeninio laivo kontūrai. Įmonė remiasi ekspertais, teigusiais, jog iš formos galima spręsti, kad tai vokiečių povandeninis laivas.

Esą tai gali būti 1918 metų balandžio 30-ąją nuskendęs „UB-85“.

Tai povandeninis laivas, kuris Didžiojoje Britanijoje siejamas su istorijomis apie jūrų monstro išpuolį. Oficialiai žinoma tai, kad laivą su 34 žmonių įgula nuskandino britų jūrų laivynas.

Anot legendos, laivą prieš tai užpuolė „keistas padaras“ ir todėl jis tapo nevaldomas. Apie tai esą vėliau papasakojo povandeninio laivo kapitonas, teigia „Scottish Power“. Tačiau jokių įrodymų apie tokios pabaisos antpuolį nebuvo pateikta, o pats laivas nugulė į jūros dugną. Nieko keisto, jog šis pasakojimas jokios istorinės vertės neturėjo, tačiau kažkaip tapo neatsiejama „UB-85“ legenda.

Istorikas Wilhelmas Knoessas iš Vokietijos jūrų laivyno muziejaus Vilhelmshafene agentūrai dpa patvirtino, kad teoriškai tai galėtų būti „UB-85“. Anot jo, remiantis pranešimais, į jį pataikė britų paleista granata. Kapitonas tada kapituliavo. Tačiau apie legendose minimą jūrų pabaisą mokslininkas teigė nieko nežinąs, o gandų nekomentuojąs.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(30)
(15)
(15)

Komentarai (1)