Kaip akylas gerbėjas nuotraukoje diagnozavo vėžį ir išgelbėjo olimpinio čempiono gyvybę  (2)

Panašu, kad pastabus olimpinio plaukimo fanas išgelbėjo Olimpinio aukso laimėtojo Macko Hortono gyvybę. Dvidešimtmetis plaukikas šiemet dalyvavo Rio de Žaneire vykusiose Olimpinėse žaidynėse. Jis nugalėjo laisvojo plaukimo 400 metrų distancijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Penktadienį Mackas Hortonas savo asmeninėje „Instagram“ paskyroje paskelbė nuotrauką, kurioje matyti, kad sportininkui buvo atlikta apgamo šalinimo operacija.

Po nuotrauka esančiame komentare vaikinas padėkojo pastabiam fanui, kuris susisiekė su Australijos Olimpinės plaukimo komandos gydytoju ir pranešė jam apie ant M.Hortono krūtinės esančio apgamo pokyčius.

„Noriu padėkoti asmeniui, kuris susisiekė su mano plaukimo treneriu ir įspėjo jį apie galimą odos vėžio riziką. Tai buvo itin geras ir taiklus pastebėjimas“, – komentavo plaukikas.

Lyginant kelias skirtingas fotografijas yra matyti, jog per porą metų ant vaikino krūtinės esantis apgamas iš tikrųjų pakeitė formą ir spalvą. Atlikus tyrimus paaiškėjo, kad apgamas iš tiesų kėlė pavojų, todėl buvo atlikta skubi operacija.

Pasirodo, australai – tauta, kuri kone labiausiai rizikuoja susirgti odos vėžiu. Net 66 procentai gyventojų ši liga yra diagnozuojama iki jiems sulaukiant 70-ies metų. Net 2000 iš jų kasmet miršta.

Pasak specialistų, melanoma yra pats pavojingiausias odos vėžio tipas. Negydomas jis sparčiai plinta ir yra mirtinas. Dėl šios priežasties yra patartina ne tik naudoti įvairias nuo UV spindulių apsaugančias priemones, bet ir reguliariai lankytis dermatologo kabinete. Tai ypač svarbu jeigu turite apgamų.

Medikai pataria juos apžiūrėti dėmesį atkreipiant į simetriškumą, apgamo kraštą, spalvą bei dydį. Jeigu pastebėjote, kad jų padaugėjo ar, jog seni apgamai ėmė keisti spalvą, dydį ir formą, derėtų sunerimti.

Be to, jie gali iškilti, pradėti niežtėti, o tikrinantis nereikėtų pamiršti ir tų kūno vietų, kurių paprastai neapšviečia saulė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(27)
(5)
(22)

Komentarai (2)