Mokslininkų verdiktas: nenorime gąsdinti, bet pasaulio pabaiga artėja labai sparčiai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shimelis 2016-11-12 12:19
Zodziu straipsnis apie tai, kad jeigu klimatas drastiskai atsils, del to bus kaltas Trumpas. Komentara rasau tiems, kurie pirma paskaito komentarus ir po to sprendze ar verta skaityti straipsni.
kiesza 2016-11-12 13:13
Tai ledynmečio tikimybė atšaukta ?
Shimelis 2016-11-12 13:48
Kiesza - priklausomai nuo to, koks bus Trumpo sprendimas. Betkokiu atveju kaltas jis. O jei rimtai, tai klimato kaita del siltnamio efekta sukelenciu duju, nebutinai gali reiksti tropikus poliuose. Kaip zemele i tai sureguos, galima tik spelioti, bet realus yra abu scenarijai
Creatium 2016-11-12 15:15
Trumpas, kaip laisvojo pasaulio būsimas lyderis, rodys pavyzdį ir kelią kitoms šalims. Jeigu JAV nuspręstų nebesilaikyti susitarimų dėl išmetimų, tai būtų blogas ženklas likusiam pasauliui. Tai nebūtinai reikš, kad visi paseks JAV pavyzdžiu, tačiau poveikį turės. Kinija sakys kodėl mes turime laikytis sąlygų, jeigu JAV nesilaiko? Va ir prasidės viskas.
Pumper 2016-11-12 15:41
Respublikonai visą gyvenimą į Kiniją pirštu badė ir sakė, kol tie nepasirašo, mes irgi nepasirašysim. O dabar, kai pasirašė, ieško vėl kaip išsisukti, nes matai kaimiečiai labai nori eiti anglių kasti.
Hm 2016-11-12 16:07
Įroniją supratau, panašu jog dabar ir Putinui bus šiek tiek lengviau, nes atsirado šioje žemėje dar vienas kaltas ... O didžiausias kaltininkas tai dabartinė "ekonomika" kurią kažkodėl vis reik skatint, skatint vartojimą, skatint, kad žmonės būtinai pirktų sau nereikalingus daiktus ir paslaugas, daug dirbtų, valgytų ir sirgtų, ir tai vadinasi ekonomikos skatinimas??? Nesuprantamas dalykas, kaip skatinant vartojimą, pavyks mažinti šiltnamio efektą sukeliančias dujas?
Shinigami 2016-11-12 16:15
Vieni gasdina ateiveis, nes jiems nepatinka esama politinė žemės tvarka. Tipo ateiviai pritaria jo pasaulėžiūrai ir kai jie ateis tik jį viena paliks gyvą. Kiti gasdina dėl dirbtinio intelekto, kad jis sunaikins arba pavergs visa žmonija. Dažniausiai dėl tos pačios priežasties kaip ir ateiviai. Komunistai gasdina kad kapitalizmas sunaikins žmonija. Nes jiems nepatinka kapitalizmas. Praktiškai ta pati priežastis kaip ir ateiviai, tik naikintojas abstraktus. Žalieji gasdina, kad pasaulinis atšilimas sunaikins viską kas gyva ir kas juda. Tik problema, kad prieš milijonus metu vidutinė temperatūra buvo didesnė nei dabartinė ir gyvybė klestėjo labiau nei dabar. Nuo visu šitų gasdinimu net baugu gyventi darosi, gal geriau eiti ir iš kart ant medžio pasikabinti?
lucy 2016-11-13 00:25
"Pasaulio pabaiga"... net jei visas bombas susprogdintumėm vienu metu nebūtų jokios pasaulio pabaigos, žmonės išnyktų gal, bet tai toli gražu ne pasaulio pabaiga, o čia klimatas atšils... Nei pirmas nei paskutinis atšilimas/ledynmetis.
Fikcija 2016-11-13 00:35
Shinigami jei tave kas gazdina zegnokis.Seip viskas remesi i elementarius fizikos desnius ,jei mazeja sniego ir ledynu mazeja saules energijos atspindejimas atgal is planetos, kaip manai zemeje nebegalioja energijos apykaitos desniai? Be to koki mokslini laipsni turi ir is kokio dalyko? Kad manai esas gudresnis uz mokslininkus kurie tai daro visa savo samoninga gyvenima?
amas 2016-11-13 10:51
Shinigami, būtetent. Ir net istorija tai patvirtina, žmonija yra sutverta būti gazdinamai, nuo daug dievų iki vieno, bet visa ko esmė buvo bijoti. Tiesiog geriau jaučiamės kai bijom. Nu atšils tas klimatas, ištirps ledynai, pakils vandenynų lygis, sulipsim į kalnus ir viskas bus gerai. Kažkaip neskamba ką? Per šimta metų vandenynų lygis pakils dviem centimetrais ir visiems bus py***c. Išrkast geriau ką?
mobilunkas 2016-11-13 18:16
didzioji dauguma zmoniu gyvena prie vandens, didzioji dauguma gamyklu irgi, vadinasi kuo greiciua kils vandens lygis del atsilimo, tuo labiau letes pramone, nes ji tiesiog paskes, o perkelt gamyklom reikai laiko ir tuo leciau ims toliau kilt temperatura- susibalansuosim
AAA000 2016-11-13 19:07
Kokia didele baime - vanduo kyla po 2-3mm per metus greiciu... Jei nores - spes net pastatus iskelt aukstyn. Ar pontonus prikabint. Tiesiog nereikia vystyt durnu statybos projektu - ir nebus nuostoliu. Tipo vietos pasauly mazai... Tie kur nuo gimimo gyvena prie vandenyno, paprastai mate bent keleta patvinimu ir tikrai yra tam pasirenge bent jau psichologiskai geriau uz visus panikuotojus. Esu mates potvyni, kai uzsikiso upe ledais ir pakilo 1,2m per valanda kazkur - na idomi situacija buvo, bet tikrai pasirode ne kazkokia ekstremali, o cia juk gyvenu sausumoj.
Shinigami 2016-11-13 19:09
Kils tik jūrų vanduo, ne upių. O paplūdimiuose ne taip ir daug gamyklų.