Netikėtas požiūris netikėtu kampu: veganizmas daro didelę žalą gamtai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Laumzirgis 2016-11-22 12:07
O ar apie gyvulinkystei reikalingus sukulturintos zemes plotus nieks nepagalvojo. kiek reikia serti karve, girdyti, ir pan. kad uzauginti 1kg mesos. https://www.youtube.com/watch?v=nV04zyfLyN4
Simintis 2016-11-22 13:14
AAA000 O ką tu nusimanai apie žemės ūkį? Humusas principe daromas ne iš principe gyvūno faršo, o principe iš augalinių ir gyvulinių medžiagų. Jei kas ir naudoja gyvulinės kilmės atliekas, tai jų kiekiai nė iš tolo kiekiu nesilygina su augalinės kilmės atliekomis. Mano kieme humusą gamina sliekai. Man nereikia jų ten žudyti ir nejaučiu jokios kaltės dėl jų išnaudojimo. Bet tai niekaip nėra gyvūnų faršas Man nejuokinga. Man pikta kad protingi, darbingi žmonės palaikydami savo pozicijas, išpučia faktus. Jei grikiuose yra angliavandenių tai būtina parašyti taip tarsi veganai ir vegetarai tik grikiais ir mistu. Ir taip ties kiekvienu komentaru. Visiškai px esi vegetaras, veganas ar visaėdis. Būk kuo tau patinka būti ir nustok prievartauti kitus būti tokiais kaip tu. Klausimas tik, nx tu tiek daug valgai, dvikojis žemės kirmine? Nx tiek maisto išmeti?
Paulius S.V. 2016-11-22 13:32
Mokslininkai dirba mėsos pramonei - neradau straipsnyje nei vieno rimto argumento patvirtinančio, kad vegetarai, ypač veganai daugiau gyvūnų sunaikina, negu vartojantis maistui mėsą. Nė vienas str.minimų mokslininkų C. Bertonatti ar Christianas Dunnas - nepateikė faktų patvirtinančių straipsnio antraštės kaltinimą veganams. Taigi, nei vieno pagrįsto fakto, išskyrus suinteresuotų veikėjų pastangas manipuliuoti visuomenės nuomone.
immortallt 2016-11-22 13:34
Kazkas raset apie tai, kad mieziai auginami gyvuliams, bendru atveju melas, nes miexiai naudojami maisto pramoneje, o isauge prastos kokybes parduodami gyvuliu augintojams ar pasaru gamintojams, bet kai kurie ukininkauja, kaip kad mano senelis pries 20 metu, kai nebuvo kitu galimybiu - augina pasara pats. Tiesa, grudais serti gyvulius nera gerai, nes jie tada serga daug, nors svori ir augina greiciau. Dazniausiai tik menesi ar du iki pjovimo pradeda serti grudais. Kodel mieziu neaugina su tikslu gyvuliams? Nes zmoniu vartojimui gali parduoti su 30-100% didesne kaina. Kitaip sakant savo deveta golfa parduosit ukrainieciui uz 2,000e ar i metalo lauza uz 1,000e. Kol kas gincijies, kad zinoma tik i metalo lauza. Aisku, taip daranciu atsiranda, bet ne taip veikia didzioji dalis pasaulio. Daugiausia gyvuliai seriami zole ir jos produktais kaip sienu ar seineliu.
AAA000 2016-11-22 14:39
humusas yra biologine medziaga - isvartus i lietuviu kalba - augalu ir gyvunu lavonai, lavoniena. cia as kalbu apie trasas, arba toki specifini zemes sluoksni, kuris yra kaip tarpine gyvybes faze. yra jo visokiu rusiu ir visokiu proporciju. faktas yra toks, kad augalai geriausiai auga ant gyvunines kilmes humuso. pvz didziausi pasaulio medziai - sekvojos principe auga ant lasisu lavonu. aisku manau galima butu padaryt ir "vegetarisko" humuso, tik butu greiciausiai nerealiai brangu , na kad butu grynai is augalu liekanu - bet liuto dalis yra vistiek mikroorganizmu lavonai. tavo Simitis problema ta, kad tau "vegetaru saugoma gyvybe" kazkodel uzsibaigia ties didelio gabarito gyvunais. tipo sliekai jau nebe gyvunai, nes kazkodel ivedama vegetariska kaltes takoskyra tipo kalte nustatinejam mes - vegetarai - kaip kazkokia auksciausia kasta ar kazkas panasaus... mazdaug - vegetarai zino absoliucia tiesa - sliekus galim zudyt... ka tai reiskia protingiem zmonems? - faktas kaip blynas - kad "vegetarizmas" yra ideologija - absoliuciai niekuo neparemta ir pritempinejama "pagal poreiki". nu tiesiog debilizmas atvira forma. dar kita tinkama savoka apibudint vegetarizmui - tai gyvybes fasizmas - kai kazkodel gyvybe skaidoma i dvi dalis ir augalai automatiskai vegetaru traktuojami kaip kazkokia zemesne gyvybes forma. nors bet kuris protingas zmogus suvokia - kad tai tiesiog kitokia gyvybes forma, ir ja prilygint zemesnei gyvybes formai yra amoralu.
audriusn 2016-11-22 17:06
veganarams pamastymas, zudikai jus http://www.pri.org/stories/2014-01-09/n ... ut-plants#
Aquarius 2016-11-22 17:56
audriusn 2016-11-23 09:22
Pasiulykit vaisiu dieta eskimams. "Augalas juos duoda savo noru, nes del to gauna naudos" - vel galima pakartot minti, kad veganaram augalai yra kazkas kitokio, nelygiaverte gyvybes forma, praktiskai net ne gyvybes, tiesiog maisto forma.
Donatas123 2016-11-23 13:17
fruitarianism. Žmogaus maistas idealiu atveju turėtu būti didžioji dalis vaisiai.
Aquarius 2016-11-23 14:39
Pridesiu. Apskritai visos mitybos formos atsirado ne is nuobodulio, o del to, kad zmogus yra teritorinis sutverimas. Zmogui migruojant, teko prisitaikyti prie to klimato salygu ir maisto kuriame jis apsistojo. Vaisiai auga ne visur, tad juos teko pakeisti kazkuo kitu. Tai tokia kaina, kuria sumokejo musu proteviai. Eskimai prisitaike valgyti tai ka sumedzioja savo gyvenamoje teritorijoje. Labai geras pavyzdys yra zoologijos sodai, kur gyvunai yra seriami tuo maistu is kur jis yra kiles ir prie kurio prisitaikes. Esme ta, kad gyvunu gyvenama vieta pasikeite, o maistas ne. O pas zmogu yra taip, kad gyvenama vieta pasikeite, pasikeite ir maistas. Juk taip? Tarkime i marsa isskraidinama zmoniu kolonija. Ju maistas keisis ar liks toks pat kaip ir zemeje? Nemanau, kad jie augins galvijus mesai. Kazkada senai senai musu proteviai gyveno tropikuose ir kaip Donatas minejo:fruitarianism. Žmogaus maistas idealiu atveju turėtu būti didžioji dalis vaisiai. Mano manymu zmonija uzmirso koks ju pirminis maistas. Bet juk tai evoliucija tai buvo ir bus.
Ar_as? 2016-11-23 14:45
, kad evoliucija tikslingas/protingas procesas ir t.t. jau atskiras klausimas, kaip ir karmos, dievo planas ir kt.). Tik tada man kyla tokia mintis: mėsiniai/pieniniai/kiaušinius teikiantys gyvūnai elgiasi lygia taip pat, kaip tie augalai. Jie vardan sotaus kasnio, saugumo, daug didesnio paplitimo (turbūt net ir kraštutiniai veganai sutiks, kad vištų pasaulyje būtų n+1 kartų mažiau, jei ne...) pasirinko būti prijaukintais, gyventi su žmogumi, jam atsidėkoti tarnaudami, teikdami mėsą, potencialius palikuonis (kiaušinius) ir t.t. Žinoma, kai skerdžiame, jie nesidžiaugia, bet kita vertus, ir aš nesidžiaugiu, kai prekybos centre tenka apmokėti sąskaitą po apsipirkimo, nors kokius delikatesus noriai kraunu į krepšelį.... Tiesiog tiek augalai, tiek gyvūnai moka ultimate price - save ir palikuonius?