Alkoholio ir rūkalų branginimas, draudimas rūkyti balkonuose - tik pati pradžia: ar lietuviai pasirengę dar didesniems pokyčiams? (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

salemas5 2016-12-17 13:38
Jei jau ruko tai regu ruko kur pakampeje kur aplinkiniams nekenktu su savo dumais. Mane tai uzknisa kai vasara rukalu smarve namuoae buna kai apatiniai kaimynai ruko.
kovas6 2016-12-17 14:20
Valdantieji skaito mano mintis, absoliuciai pritariu bet kokiam svaigalu prieinamumo mazinimui ir mokesciams cukrui. Ateities kartos stebesis ir juoksis is musu kaip taip ilgai laukeme ir tokius nuodus toleravome.
Robkinas 2016-12-17 15:00
Teko ilgus metus gyventi rūkytojos kaimynystėje. Plėšdavo boba cizus dieną naktį, matyt kaip ant laisvų dienų išpuldavo, tai ir traukdavo dūmą iki 5val.ryto. Ypač vasarą yra tiesiog nuostabu, kai nakties metu vietoj gaivesnio oro plaukia nekokybiškų cigarečių dūmų smarvė. Degančių šiaudų ir durpių briketų dūmų mišinys. Ir kažko pasakyt tu jai negali, nes ji savo balkone, savo nuosavybėje, ir jai nusišvilpt.
Arthuras 2016-12-17 15:58
Reikia prisiminti, kad kiekvieno žmogaus laisvė užsibaigia ten, kur prasideda kito žmogaus laisvė. Jei aš kiaulę svilinčiau balkone - matyt, sulaukčiau kaimynų skambučių į duris. Arba kompostuočiau balkone be dangčio. Spėju, kad ir pas dantistą tektų apsilankyt ne tik profilaktiškai. O kai eilinis rūkorius traukia balkone - viskas yra ok. Čia yra jo LAISVĖ.
devyniaragis 2016-12-17 16:53
Labai teisinga mintis. Tik siūlyčiau palikti galimybę rūkoriams ir libertarams gyventi susikooperavus – įstatymo išimtį „rūkantiems“ daugiabučiams. Sakykim, kad gauti išimti higienos normoms reikėtų 3/4 savininkų sutikimo. Radikaliu atveju – 100%, bet tuomet kogero rūkantys būtų tik naujos statybos daugiabučiai, kuriuos savininkas užregistruotų dar prieš parduodant butus.
LietuvisLT 2016-12-17 16:56
Plaučių vėžio atveju rūkantysis prašom už gydymą mokėkis pats. Arba, neblaivus asmuo už pagalbos tarnybų iškvietimą tegul taip pat sumoka pats
devyniaragis 2016-12-17 17:04
LietuvisLT, tą dalyką iš principo gali spręsti akcizai, kai apmokestinama statistiškai padaroma žala sau. Tiesa tai veikia tik tiek, kiek nenaudojami kontrabandiniai rūkalai ir alko. O va tiesioginės žalos kitiems akcizai iš esmės nesprendžia, taigi reikia kitokio reguliavimo.
kiesza 2016-12-17 18:26
Aš nieko prieš nei prieš alkoholikus, nei rukorius, nei narkomanus, jai tai jiems teikia laimės pojūtį aš tik galiu pavydėti, kad tiek mažai tereikia.. Tik nesmagu, kad rūkalių, alkoholikų ir narkomanų ligos gydomos iš bendro biudžeto, iš tų pinigų kuriuos suneša visi nerūkantieji. Akcizų didinimas problemos nespręs, nes sienos mūsų kiauros, kontabandos galima įsigyti kiekvienoje turgavietėje, kiekviename alaus bare nerasit alaus mėgėjo pupsinčio legalų dūmą.
immortallt 2016-12-18 00:33
Neprotingas prieinamumo ribojimas ir akcizų kėlimas baigsis didele juodąja rinka ir realiai lengvesniu priėjimu nepilnamečiams.
audriusn 2016-12-19 18:34
ar tik ne cia, pries kelis metus buvo kazkas paskaiciaves apytiksliai, pagal oficialius skaicius, tai rukantieji is akcizo ne tik sau susimoka, bet ir nerukantiems dar palieka pinigu. apmokestinam dar plikledi, nes susilauzo rankas kojas, reikia gydyt.