Sensacingas pasiekimas - mokslininkams pagaliau pavyko nufilmuoti grakštų povandeninį drakoną (Video)  ()

San Diego universiteto bei Australijos mokslininkų po vandeniu filmuotoje medžiagoje, atrodo, nieko neįprasto nematyti. Bet pažiūrėjus iš arčiau matoma lėtai vandenyje sklendžianti, beveik pasyvi keistos formos figūra. Kažkuo primenanti jūrų arkliuką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasirodo ši filmuota medžiaga – tikras atradimas jūrų biologams – mat joje pirmą kartą gyvas nufilmuotas raudonasis jūrų drakonas.

„Aptikau trečią jūrų drakonų rūšį, o tuo pačiu naują gyvūnų rūšį, apie kurios egzistavimą vandenynuose mes nežinojome. Iki šiol niekas nematė gyvo raudonojo jūrų drakono. Visi žinomi pavyzdžiai yra muziejuose ar buvo bangų išmesti į krantą.

Mes aprašydavome rūšį, bet dabar mums reikia gyvai stebėti jos elgesį, gyvenamą teritoriją. Vyksime į atokias vakarų Australijos teritorijas, kur raudonasis jūrų drakonas ir buvo pastebėtas pirmą kartą“, - sakė Josefin Stiller, jūrų biologė.

Kadangi raudonasis jūrų drakonas, kaip paaiškėjo, gyvena giliau, nei žmonės gali saugiai nerti po vandeniu – jis bus stebimas nuotoliu valdomu robotu.

Grakščiai lėtas raudonasis jūrų drakonas video siužete

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(12)
(1)
(11)

Komentarai ()