Ar gerai pažįstame žmogaus kūną? 10 linksmų ir įdomių faktų apie moterų anatomiją, kurių galbūt nežinojote  ()

Gyvename laikais, kuomet pasiekti bet kokią informaciją yra labai lengva. Galime bet kada išsitraukti savo išmaniuosius įrenginius ir sužinoti, kiek kilometrų yra iki Mėnulio, ar pingvinai turi kelius, kokią politinę sistemą turi Japonija ir taip toliau. Visgi, įdomu ir tai, kad žmogaus anatomiją pažįstame ne taip jau gerai. Todėl šiandien siūlome paskaityti 10 įdomių faktų apie moters kūną.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2017-01-18 Ar gerai pažįstame žmogaus kūną? 10 linksmų ir įdomių faktų apie moterų anatomiją, kurių galbūt nežinojote  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1. Leonardas da Vinčis ilgą laiką tyrinėjo žmogaus anatomiją ir daugelis jo piešinių vis dar laikomi tiksliais. Visgi, kažkodėl jam nepavyko tiksliai pavaizduoti gimdos ir kitų vidinių lytinių organų. Kodėl toks kruopštus mokslininkas suklydo tokioje vietoje? Peteris Abrahamsas iš Voriko Universiteto mano, kad taip nutiko todėl, kad da Vinčiui nepavyko gauti moterų palaikų tyrimams.

2. Moters kūnas tam tikra prasme yra greitesnis nei vyriškas. Moterys dažniau mirksi, jų širdis taip pat plaka dažniau. Beje, moterims lengviau susitvarkyti su keliomis užduotimis iš karto, nes jų didžioji smegenų jungtis yra didesnė.

3. Moterys viską jaučią daug stipriau. Jų periferinė rega yra geresnė, jos geriau užuodžia, stipriau jaučia skonį, geriau girdi aukšto dažnio garsus bei turi dvigubai jautresnę odą.

4. Anatomiškai moterims yra sunkiau tvarkingai parkuotis. Žinoma, galima ilgai ginčytis, ar moterys yra prastesnės vairuotojos. Tačiau tyrimai parodė, kad moterų orientacija erdvėje yra gerokai prastesnė nei vyrų. Kita vertus, vairavimas yra įgudis, todėl tiek moterys, tiek vyrai gali išmokti puikiai vairuoti ir prisiparkuoti.

5. Išgirdusios savo vardą moterys dažniau pasuka tik galvą, o vyrai atsisuka visu kūnu. Kodėl? Mokslininkai negali tiksliai pasakyti, bet manoma, kad taip yra todėl, kad moterų kaklas yra gerokai lankstesnis. Todėl jos naudojasi savo galimybėmis nesunkiai pasukti tik galvą, o tuo tarpu vyrai dažniau sukasi visu kūnu. Moterys ir šiaip yra lankstesnės, nes jų raumenyse ir sausgyslėse yra daugiau elastino.

6. Vasarą dauguma moterų nori mylėtis dažniau. Beje, mokslininkai negali atsistebėti keistu fenomenu - kuomet moteris yra lytiškai susijaudinusi viename smegenų regione pastebimas akivaizdus aktyvumo šuolis. Toks pat šuolis tame pačiame regione pastebimas, kai moteris galvoja apie labai mėgstamą maistą.

7. Krūtys niekada nėra vienodo dydžio. Tiesa, dažniausiai skirtumas yra toks mažas, kad apie jį žino tik pati krūtų savininkė. Nors įprastai žmonės mano, kad pagrindinė krūtų funkcija yra kūdikių maitinimas, tai yra klaidinga nuomonė. Didžioji krūtų tūrio dalis yra skirta tik formai išlaikyti, o kitų primatų patelės tuo metu kai neturi žindomų palikuonių pilnų krūtų neturi.

8. Moterys vidutiniškai gyvena ilgiau, bet kodėl? Mokslas negali tiksliai ir užtikrintai atsakyti į šį klausimą, bet egzistuoja keletas įdomių hipetezių. Pavyzdžiui, manoma, kad moterys geriau rūpinasi savo sveikata, o vyrai į daugelį smulkių sveikatos problemų nekreipia dėmesio. Moterys taip pat dažniau sveikai maitinasi. Kita vertus, mokslas taip pat pastebi, kad moterų organizmas yra kur kas atsparesnis ligoms ir turi tvirtesnę imuninę sistemą.

9. Vyrus moterys renkasi ir pagal kvapą. Jau rašėme, kaip atrodytų tobulas vyras daugeliui moterų, bet ar žinojote, kad kvapas yra neįtikėtinai svarbus? Kai kurie už potraukį atsakingi smegenų centrai reaguoja į patraukliai kvepiantį vyrą.

10. Moterys yra užprogramuotos verkti dažniau nei vyrai. Nors vyrai nuo mažens girdi, kad verkti yra nevyriška, tai yra tikra nesąmonė. Verkia visi. Kita vertus, moterys natūraliai yra linkusios verkti daugiau. Moterų ašarų liaukos yra kiek kitokios, o jų organizme yra daugiau prolaktino. Prolaktinas yra baltymas, dalyvaujantis pieno gamyboje. Tačiau vienas tyrimas parodė, kad prolaktinas taip pat skatina moteris dažniau verkti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(139)
(21)
(118)

Komentarai ()