Jei seksualiniai reikalai suprastėjo, reikia išbandyti vieną labai paprastą, bet itin efektyvų metodą  ()

Seksualinį potraukį ir pasitenkinimą seksu veikia daugybė faktorių, tačiau naujausio tyrimo duomenimis, jei seksas jums nebėra toks malonus kaip anksčiau, kalti gali būti jūsų miego įpročiai, rašo Time.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mayo klinikos atliktas tyrimas parodė, kad moterys, kurios miega mažiau nei 7-8 valandas, rečiau mylisi ir seksas joms nėra toks malonus kaip toms, kurios miega pakankamai.

Tyrimo autorė dr. Juliana Kling nesistebi, kad prastai miegant trūksta energijos ir noro mylėtis.

Vis tik, tyrime dalyvavo menopauzę išgyvenusios moterys, todėl sunku pasakyti, ar tokie pat rezultatai būtų gauti, tiriant vyrus arba jaunas moteris. Įdomių įžvalgų pateikiama 2015 m. tyrimo išvadose. Tiriant jaunas merginas paaiškėjo, jog geras miegas naktį yra susijęs su didesniu lytiniu susijaudinimu kitą dieną.

Norėdami atmesti kitas priežastis, galinčias daryti įtaką moterų seksualiniam susijaudinimui bei potraukiui, tyrėjai atliko naujus skaičiavimus, atsižvelgdami į chroniškas ligas, amžių, vedybinį statusą, rūkymą, antidepresantų vartojimą ir stresą. Ryšys tarp miego ir potraukio bei pasitenkinimo seksu išliko, nors vis dar nėra aišku, ar šis ryšys priežastinis.

Šis tyrimas padėjo atkreipti dėmesį į tai, kad miegas kenkia ne tik sveikatai ir bendrai savijautai, bet ir intymiam poros gyvenimui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(26)
(9)
(17)

Komentarai ()