JAV vairuotojai negalėjo atsistebėti šalia kelio besimėtančiu į kosminę kapsulę panašiu daiktu - kas tai iš tiesų? (Video)  ()

Jau porą dienų vairuotojai, važiuojantys vienu greitkeliu Arizonoje, stebėjosi prie kelio gulinčiu keistu daiktu. Į brangų mokslinį prietaisą panašus daiktas tiesiog guli šalikelėje, tarsi būtų nukritęs iš paties kosmoso. Dar keisčiau visiems pasirodė tai, kad prie jo nesimatė besibūriuojančių NASA atstovų ar kitų pareigūnų. Paslaptis galiausiai buvo atskleista - kas gi pametė šį į kosminę kapsulę panašų daiktą?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įsivaizduokite save šių vairuotojų vietoje - važiuojate greitkeliu ir jau iš tolo matote keistos formos daiktą, nuo kurio nutįsę mėtosi stori laidai. Privažiavus arčiau pastebite, kad ant paslaptingo objekto nupiešta Jungtinių Valstijų vėliava, užrašyti kažkokie skaičiai, matyti apdegimo žymės. Įspūdį sustiprino ir tai, kad aplink buvo išrausta žemė. Taigi, ne vienas nusrpendė - NASA pametė vieną iš savo prietaisų. Todėl buvo iškviesta policija.

Policija ne ką tegalėjo pasakyti, tačiau paslaptis greitai buvo atskleista. Geriau įsižiūrėjus matyti, kad tai nėra joks mokslinės fantastikos prietaisas. Tai - išradingai nudažytas cemento maišyklės būgnas. Šį meno kūrinį sukūrė Jackas Millardas. Jis seniai matė toliau nuo kelio besivoliojantį būgną ir jis jau seniai jam priminė kosminę kapsulę. Vieną kartą jis surado šio daikto savininkus, o tada, jiems leidus, patraukė būgną arčiau kelio ir pavertė jį šiuo juokingu meno kūriniu.

Kosmine kapsule paverstas cemento maišyklės būgnas video siužete

Policija menininką surado, tačiau, kadangi jokio nusikaltimo nėra, niekaip jo nebaudė. Vėliau tiesiog informavo visuomenę, kad niekas nebuvo pamesta ir kad tai - tik senas cemento maišyklės būgnas. Beje, jis nėra vienintelis toks panašus į kosmoso užkariavimui skirtą įrangą.

1959 m. Vinganone, Oklahomos valstijoje, nuo kelio nuvažiavo ir apsivertė cementą vežęs sunkvežimis. Atvažiavęs kranas negalėjo jo pakelti, todėl buvo nuspręsta būgną atkabinti ir pasiimti vėliau. Žinoma, būgnas su viduje sukietėjusiu cementu taip ir liko ten gulėti. Vietiniai grafiti mėgėjai iš karto ėmėsi darbo ir vis dažė būgną įvairiomis spalvomis. Jis tarsi tapo gyvu meno kūriniu, kuris nuolat keitėsi. Galiausiai, menininkų pora 2011 metais nusprendė būgną paversti kosmine kapsule. Jis buvo atitinkamai nudažytas, menininkai pasirūpino ir papildomomis detalėmis. Dabar tai - vietinė įžimybė, apie kurią rašo laikraščiai, interneto portalai, noriai fotografuojasi turistai.

Dabar, regis, panašios kosminės kapsulės yra dvi. Mažiausiai dvi. Cemento maišyklės forma tarsi pati prašosi menininko rankos paversti ją mokslinės fantastikos objektu, todėl tikėtina, kad kur nors yra ir dar keli panašūs kūriniai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(44)
(7)
(37)

Komentarai ()