Įdomi profesija iš arti - kaunietis gyvena iš to, kad kasdien išsprendžia po 15 kryžiažodžių (Video)  (1)

Lietuvą apėmusi tikra kryžiažodžių manija – leidėjai skaitytojams siūlo net kelių dešimčių pavadinimų kryžiažodžių žurnalus ir jų paklausa nesiskundžia. Stinga nebent profesionalių kryžiažodžių sudarytojų, kurie vienas kitą Lietuvoje pažįsta ir iš pavardžių, ir iš darbo braižo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienas tokių profesionalų – kaunietis Arvydas Laukevičius. Kaip pats sako, kryžiažodininko karjerą jis pradėjo prieš du dešimtmečius ir šiandien puikiai žino, koks kryžiažodis publikai patiks.

Per du neįprasto darbo dešimtmečius kryžiažodžių kūrimo paslaptis Arvydas išsiaiškino pats, nes mokytis nebuvo iš ko. Pastaraisiais metais jis kryžiažodžių nebesudarinėja, o tik tikrina kitų, mažiau patyrusių kolegų darbus. 

Per mėnesį Arvydui tenka išspręsti ir pataisyti daugiau kaip 400 kryžiažodžių, o kasdien jis suka galvą mažiausiai prie 15. 

Tačiau profesionalas nesiskundžia – juokauja, kad jo atveju darbas tapo hobiu. Visą gyvenimą Arvydas domėjosi istorija bei geografija, o štai žinios apie meną ir kultūrą karjeros pradžioje buvo paviršutiniškos. Įvairias spragas Arvydas sako kamšantis kasdien.

Daugiau apie neįprastą darbą - video siužete nuo 16:06

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(20)
(3)
(17)

Komentarai (1)