Siužetas tiesiai iš jūsų košmarų: gydytojai nufilmavo, kaip iš moters kaukolės šalina didelį gyvą tarakoną (Video)  ()

42 metų moterį iš Indijos galima pavadinti tikru laimės kūdikiu. Jei ne laiku suteikta medikų pagalba, viskas galėjo baigtis ir kur kas blogiau. Prabudusi naktį ir pajutusi keistą dilgčiojimą nosyje, ji iš pradžių pamanė, jog peršalo, tačiau nemalonūs pojūčiai tęsėsi visą naktį, tad ryte Selvi nuskubėjo pas medikus, rašo Washingtonpost.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Moteriai atrodė, tarsi kažkas jos viduje ropotų. „Buvau tikra, jog tai koks nors vabzdys. Vos tik jis sujudėdavo, akyse kildavo deginimo pojūtis“, pasakoja moteris.

Iš pirmos ligoninės ji buvo nusiųsta į kitą, o iš jos į trečiąją, kurios gydytojai įtarė, jog šį diskomfortą sukelia „svetimkūnis, kuris juda“.

Galiausiai, apsilankius ketvirtoje klinikoje, gydytojai atliko endoskopiją ir, kad ir kaip sunku būtų tuo patikėti, moters kaukolėje atrado gyvą tarakoną.

Tarakono pašalinimo procedūra vaizdo įraše

Šis gyvis buvo įsitaisęs kaukolėje tarp akių ir smegenų, pasakoja gydytojas M. N. Shankar. Iš pradžių tarakoną mėginta pašalinti siurbtuku, tačiau vabzdys buvo tiesiog prilipęs. Po 45 min. trukusios procedūros, naudojant siurbtuką ir chirurgines žnyples, medikams pavyko ištraukti vis dar gyvą tarakoną.

Moters viduje jis išbuvo net 12 valandų, o medikų teigimu, nepašalintas jis būtų greitai miręs ir sukėlęs infekciją, kuri galėjo išplisti į smegenis.

Trisdešimties metų Shankar praktikoje toks atvejis pirmasis. Anksčiau yra tekę šalinti muses ar lervas, tačiau tarakono – niekada, juolab, tokio didelio.

Akivaizdu, kad tai pirmasis tarakonas, sugebėjęs įslinkti ir užsibūti žmogaus kūne. Panaši istorija buvo nutikusi 1994 metais vienai George Washington universiteto studentei. Shannelle Armstrong prabudo nuo didžiulio skausmo ausyje, tad jai buvo iškviesta greitoji pagalba – vėliau paaiškėjo, kad merginos ausyje buvo įsitaisęs tarakonas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(9)
(0)
(9)

Komentarai ()