Gana sunkūs loginiai savaitgalio galvosūkiai - kaip degančios virvės matuoja laiką, kiek miestų yra karalystėje ir kuris rutulys yra sunkesnis  (18)

Šį savaitgalį siūlome jums pabandyti išspręsti tris žodinius loginius galvosūkius. Šįkart jie yra gana sunkūs ir gali tapti iššūkiu net gudriausiems galvosūkių mėgėjams. Ar esate pasirengę pamiklinti protą?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Svarbu, kad iš karto įsidėmėtumėte, kad šie galvosūkiai yra žodiniai - paveikslėliai pateikiami tik iliustravimui. Jei norite paspręsti vizualinių galvosūkių, siūlome išbandyti lengvai perpiešiamus galvosūkius, kuriuos įdomu spręsti su draugais, ar kitas vizualines užduotis.

Pirmasis šio savaitgalio galvosūkis ne kartą buvo naudojamas garsių kompanijų (pavyzdžiui, „Microsoft“) pokalbiuose dėl darbo bei buvo pasirodęs ir universitetų egzaminuose. Taip yra dėl to, kad greitai išspręsti galvosūkį gali tik žmonės su puikiu loginiu mąstymu.

Jums pateikiamos dvi virvės. Kiekviena virvė nuo vieno galo iki kito degtų lygiai valandą - šiuo atžvilgiu jos yra visiškai vienodos. Tačiau visais kitais atvžilgiais virvės yra skirtingos. Dar daugiau - ir kiekvienos virvės storis yra nelygus per visą jos ilgį. Tai reiškia, kad ir degs jos netolygiai. Pavyzdžiui, negalite būti tikri, kad pusė virvės sudegs lygiai per pusvalandį - viena virvės dalis degs greičiau už kitą. Štai ir užduotis - naudodami šias virves išmatuokite lygiai 45 minutes.

Antrasis galvosūkis gali pasirodyti kažkur matytas. Panašias užduotis ne kartą yra tekę spręsti mokykloje. Tiesa, ši yra kiek sunkesnė

Jums duoti 39 rutuliai ir svarstyklės (maždaug tokios, kokios parodytos nuotraukoje). Vienas rutulys yra šiek tiek sunkesnis nei kiti. Svarstykles galite naudoti tik keturis kartus, o skirtumas tarp sunkesnio ir įprasto rutulio yra per mažas, kad jį pajustumėte tiesiog juos pakilnoję. Kaip surasite sunkesnį rutulį?

Trečiasis galvosūkis taip pat nėra lengvas, būtinai įsiskaitykite į sąlygą.

Vieną dieną vienos karalystės karalius labai nuobodžiavo, todėl nusprendė pasilinksminti. Į savo pilies bokštą jis uždarė du išminčius. Tai buvo protingiausi karalystės vyrai, kurie puikiai vienas kitą pažinojo. Išminčiai buvo uždaryti po vieną skirtingose bokšto patalpose ir niekaip negalėjo bendrauti nei su išoriniu pasauliu, nei vienas su kitu. Vienas išminčius pro savo langą matė vieną karalystės pusę, o kitas - kitą. Nors abu matė po lygią karalystės dalį, jos buvo vienodos tik pagal plotą, o ne jose stovinčius miestus. Karalius davė išminčiams užduotį - bent vienas iš jų turi pasakyti, kiek karalystėje yra miestų - 10 ar 13. Karalystėje nėra tokio miesto, kurį pro savo kamerų langus galėtų matyti abu išminčiai ar tokio, kurio nematytų nei vienas. Kai vienas iš išminčių pasakys teisingą atsakymą, abu jie bus laisvi. Jei bent vienas iš jų pasakys neteisingą atsakymą, abu bus nužudyti, todėl spėlioti tikrai neverta.

Kiekvieną vakarą tuo pačiu metu pas išminčius užeidavo kareivis, kuris atnešdavo valgyti ir paklausdavo, ar išminčiai turi atsakymą. Po penkių vakarų abu išminčiai jau buvo laisvi. Kaip jie išsprendė galvosūkį? Kareivis, žinoma, jiems nė kiek nepadėjo. Turėkite omenyje, kad itin protingiems išminčiams prireikė būtent 5 vakarų - ne mažiau ir ne daugiau. Kiek karalystėje iš tikrųjų yra miestų?

Savo spėjimus galite pasitikrinti antrame straipsnio puslapyje pateikiamuose atsakymuose.

Pasidalinkite su draugais
(35)
(14)
(21)

Komentarai (18)