Šeši išradimai, kurie nėra visai reikalingi, bet kažkodėl keistai traukia: spausdinimo mašinėlės, programėlės ir ypatingas garsiakalbis (Video)  ()

Šiais laikais išsiskirti kokiu nors technologiniu žaisliuku sunkoka. Bet labai norint – įmanoma. Thrillist.com pateikia 6 prietaisus, kurie tokie originalūs ir neįprasti... kad net kyla klausimas, ar jų tikrai reikia.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bet retenybių ir originalumo medžiotojai turėtų likti patenkinti.

„Shazzam“ šriftams

Turbūt žinote populiarią programėlę „Shazzam“ – kuri sugeba atpažinti, kokią dainą dabar girdite. Bet kiek dažnai, atsivertę knygą ar žurnalą, susimąstote „o, koks gražus šriftas! Įdomu, kaip jis vadinasi?“ Vis dėlto, kad ir kaip sunku būtų įsivaizduoti, tokių žmonių yra.

Galbūt tai – grafiniai dizaineriai, galbūt – tiesiog estetai, daug dėmesio skiriantys detalėms, bet būtent tokiems ir yra kuriamas „Spector“ – savotiškas didinamojo stiklo, skenerio ir kompiuterio modulio hibridas, kuris galės atpažinti naudojamą šriftą – ir net jo spalvą.

Senovinė spausdinimo mašinėlė „iPadui“

Norite pajusti, ką reiškė būti rašytoju praeitame amžiuje, kai barškėjo klavišai, tauškėjo į popierių atsimušantys raidžių atspaudai – bet nerandate senovinės spausdinimo mašinėlės, ir turite tik „iPadą“?

Yra sprendimas ir tokiai situacijai – 349 JAV dolerius kainuojanti „Qwerkywrite“: klasikinę spausdinimo mašinėlę primenanti pridedamoji klaviatūra, kur vietoje popieriaus reikia įstatyti planšetinį kompiuterį „iPad“. Gamintojai žada autentišką jutiminį įspūdį ir jungtį per „Bluetooth“.

Išmani spausdinimo mašinėlė

O gal neturite „iPad“? Bet vis tiek norite pabandyti, ką reiškia būti Hemingvėjumi? Tam yra „Freewrite“ (anksčiau besivadinusi „Hemingwrite“) – klasikinės spausdinimo mašinėlės ir modernaus kompiuterio mišinys.

Aparatas turi fizinę klaviatūrą, e-rašalo ekraną, leidžia sinchronizuoti rašomą failą su „Dropbox“, „Evernote“ ar „Google Drive“ per WiFi... bet kaip ir tikra spausdinimo mašinėlė, neturi jokių teksto redagavimo galimybių. Toks keistas džiaugsmas kainuoja visai nedžiugiai – nuo 470 eurų.

Videokasetės efektas šiems laikams

Dėl kažkokios nepaaiškinamos priežasties jaučiate nostalgiją grūdėtam, nekokybiškam devintojo dešimtmečio video vaizdui, kokį matydavome VHS standarto kasetėse?

Vos už kiek daugiau nei 3 eurus senus laikus galite prikelti: programėlė, veikianti tiek „Android„, tiek „iOS„, pavers šįryt filmuotą vaizdą tokiu, koks jis būdavo įprastas prieš dvidešimt ir daugiau metų. Mirgantis „sniegelis“, išblėsusios ar perspaustos spalvos, klasikinis videokameros/vaizdo grotuvo šriftas, žymintis datą – viskas įskaičiuota!

Tatuiruotės išplėstojoje realybėje

Seniai svajojate apie tatuiruotę, bet vis neišsirenkate? O gal neleidžia mama? Technologijos jums padės! „Android“ ir „iOS“ aplinkose veikianti programėlė „InkHunter“ bent jau ekrane parodys, kaip ant jūsų odos galėtų atrodyti rašalinis drugelis, magiškas-paslaptingas kinų hieroglifas (iš tiesų reiškiantis „Dienos pietūs – vištiena su grybais“) arba romantiška eilėraščio eilutė.

Programėlė išplėstojoje realybėje demonstruoja, kaip tatuiruotė atrodytų ant pageidaujamos jūsų kūno vietos, o rinktis galima tiek iš pačios programėlės siūlomų dizainų, tiek, žinoma, įsikelti savo.

Žemi dažniai – tik jums

Turbūt nelabai mylite tą kaimyną, kurio muzikos bumbsėjimą girdite gerokai po vidurnakčio? Padovanokite jam (ar įtikinkite jį nusipirkti) „Basslet“ – ir problema bus išspręsta! „Basslet“ (pagal angl. bracelet) – tai dėvimas žemų dažnių generatorius (vadinamasis „subwoofer“), kuris žemus dažnius leidžia pajusti ne ausimis, bet visu dėvėtojo kūnu.

Šiuo metu dar tik kuriamas apyrankę ar paslaptingą išmanųjį laikrodį primenantis įrenginys visiškai neskleis išorės garsų, bet gamintojai tikina, kad leis visu kūnu mėgautis žemais dažniais klausantis muzikos, žaidžiant vaizdo žaidimus ar nardant virtualiojoje realybėje. Šiuo metu „Kickstarter“ platformoje biudžetą renkantis prietaisas žada kainuoti apie 100 eurų.

Žmonės pirmą kartą išbando „Basslet“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(11)
(3)
(8)

Komentarai ()