Dažnai kosėjate, dūstate arba kartais svaigsta galva? Tai gali būt vieni pirmųjų širdies smūgio pranašų  ()

Naujausi medicininiai tyrimai atskleidė, kad išankstinių artėjančio širdies smūgio ženklų nepastebi maždaug kas šeštas pacientas. Tyrimo metu buvo analizuojami tarp 2006 ir 2010 metų dėl širdies smūgio į ligoninę paguldytų ar nuo jo mirusių pacientų duomenys. Per šį ketverių metų laikotarpį vien Anglijos ligoninėse nuo širdies smūgio mirė 135 950 žmonių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Londono imperinio koledžo tyrėjai išsiaiškino, kad 16 proc. per 28 dienas nuo paguldymo į ligoninę mirusių pacientų nebuvo diagnozuoti dėl širdies smūgio, nepaisant to, kad jiems pasireiškė išankstiniai simptomai.

„British Heart Foundation“ labdaros organizacija šiuos tyrimo rezultatus įvardino kaip „keliančius rūpestį“.

Tyrimo metu buvo analizuojama, ar pacientas prieš tai gulėjo ligoninėje ir ar atvykimo į ligoninę priežastis buvo išankstiniai širdies smūgio požymiai. 21 677 pacientų įrašuose išankstiniai simptomai nebuvo minimi.

Širdies smūgio simptomai:

  • Krūtinės skausmas - jausmas, lyg ji būtų spaudžiama pačiame centre.
  • Kitų kūno dalių skausmas - gali atrodyti, kad skausmas keliauja nuo krūtinės į rankas (įprastai tai pasireiškia kairėje rankoje, tačiau gali būti ir abejose), taip pat žandikaulio, kaklo, krūtinės ir pilvo skausmas.
  • Galvos svaigimas.
  • Prakaitavimas.
  • Oro trūkumas.
  • Pykinimas ir vėmimas.
  • Itin intensyvaus jaudulio jausmo pasireiškimas (dažnai panašus į panikos priepuolį).
  • Kosėjimas ar dusimas.

Nors krūtinės skausmas dažnai būna stiprus, kai kurie žmonės jį laiko nežymiu skausmu, nes jis primena tą, pasireiškiantį sutrikus virškinimui. Kartais krūtinės skausmas gali visai nepasireikšti - ypač moterims, vyresniems asmenims ar tiems, kurie serga cukriniu diabetu.

Tyrėjai taip pat teigia, kad alpimas, oro trūkumas bei krūtinės skausmas dažniausiai pasireiškia mėnesis prieš širdies smūgį, todėl svarbu apie tai pranešti gydytojui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Anglija.today
Anglija.today
(6)
(0)
(6)

Komentarai ()