Elono Musko revoliucija abejingų nepaliko: Europa eis iš paskos, Rusija skubiai ieško išsigelbėjimo

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Zaidejas.as 2017-04-06 07:55
жопа
immortallt 2017-04-06 09:14
Jo, iki šiol skraidino su SSRS laikų raketa, bet dabar per tris metus, greičiau nei sparčiausiai vystantis technologijas grupė, sugebės padaryti geriau Na nebent Musk'ą, su visa jo komanda ir darbuotojais pagrobs.
HardAxe 2017-04-06 09:28
tiek metu nedare, dabar padarys. Ir darys analoga, gausis kaip visada "net analog v mire".
Instruktorius 2017-04-06 09:36
Kokios dar raketos ... Arnai pakomentuok.... https://www.youtube.com/watch?v=Ic_-RbgY3Vw
svetys 2017-04-06 16:22
, kuris būtų pasakęs, jog rusų „sojūzai“, kamazai ar kokie nors grąžtai yra geresni, nei mūsų šalies gamybos Deja, neapdrabstę srutomis nesugebame toje pusėje nieko gero pastebėti...
Instruktorius 2017-04-06 18:20
https://www.youtube.com/watch?v=UwrFWsB95Yg Svety , seiptai klausimas buvo Arnui. Tai per kuria vieta cia mes pasikraunam? Tik mandagiai , gerbk save ir mergina...
svetys 2017-04-11 09:17
nemokėdami nekrauti ant jų...
sloggi 2017-04-12 06:36
Kaip labai protinga dedantis apaimeti, bet nesuvoki, kad technologijos tai tik viena svetaine is speju kokio simto tukstanciu, pas rusu ne ka maziau jai nedaugiau. Manai jie tokie visi sventi kaip tu? Kitas dalykas manau cia tikrai surasi tokiu katrie bus uz rusu irgi nemazai, net vienas Arnas katras jau buvo ivardytas.
aurimokas 2017-04-12 08:26
Kaip sakoma, kas nedirba, tas neklysta. Lietuviai tik palot ant Rusijos sugeba, o patys nei sunkvezimio nei grazto nesugeba sukonstruot suprasciau kad lietuviai gamintu super duper gerus automobilius, sunkvezimius, raketas ar kazka ka rusai gamina, tuomet galima pateisint butu saipymasi ir pajuokas, o dabar tiem kurie juokiasi reiketu sleptis po pernyksciais lapais, nes patys greiciausiai turi 2 kaires rankas ne is tos vietos isaugusias
sub 2017-04-12 10:00
O kas ten gero, pvz? Mes negaminam kamazų, grąžtų labai nedaug, bet kokybe jie geresnis už Ru produkciją. Rusiški yra pigūs ir trapūs.
sub 2017-04-12 10:06
O Rusai gamina super duper automobilius? Čia apie Lada jaučiu kalbi sunkvežimius matai reik bent šiek tiek mąstyt, kad suprastum, jog gamitni super duper automobilius ir sunkvežimius reikia fabrikų, gamybos linijų ir t.t. O kam parduosim LT pagamintus super duper automobilius ir sunkvežimius? Pasaulyje tiek konkurentų šioj sritį, kad arba siūlysi geriausią kainos/kokybės santykį, ko tikrai nebus, arba rasi nišinę sritį/rinką, ko dar nėra pagaminę kiti. Ką ten gero galime pastebėti? pvz kas nors numeskit, bet realų pavyzdį, o ne super duper automobilius ir sunkvežimius
aurimokas 2017-04-12 10:37
Lietuviai turbut net zigulio nesugebetu pagamint turedami visus brezinius ir isleist i masine produkcija As ir noriu pabrezti, kad gali kitus kritikuot, tik kai pats gamini kazka geriau. O jeigu negamini nieko toje srityje, tai kaip gali sakyt kad kiti blogai daro? Pirma pats gamink geriau, tada kritikuok. Nesakau kad rusu gaminiai yra high-tech, bet sakyti kad rusu gaminiai yra sudas, nesugebant net tokios sudinos kokybes gaminiu savo saly pagaminti yra absoliuciai kvaila.
sub 2017-04-12 14:43
Jei negamini, tai negali kritikuoti? VAU. Tu rimtai? Rusų gaminiai, bent jau auto ir sunkvežimiai, nėra nei high-end, nei mid-range. O LT tarpkitko gamina, ne masinė produkcija, bet yra įmonių kurios gamina, pergamina ir t.t.
dawid90 2017-04-12 14:53
Aha, o vieno seimo nario darbą gali kritikuoti tik kitas seimo narys, nes žinai, mes tai ten nė vienos dienos nedirbome. Pzdc kokia logika.
Niemand 2017-04-12 16:12
http://www.delfi.lt/verslas/transportas ... d=34261377 https://www.cargobull.com/lt/Gamybos-vi ... 2_327.html http://www.technologijos.lt/n/technolog ... -eksportui Įlįsti į masinę automobilių rinką šiai dienai reikia multimilijardinių investicijų, Lietuvoje pačioje tokių pinigų nėra ir nenusimato, nebent užsienio įmonės Lietuvoje savo fabrikus atidarytų, kaip, pvz., yra atidarę Schmitz CargoBull. Vidaus rinka per maža, kad apsimokėtų sau gamint kaip kad daro rusai, na dar pas rusus yra šiokia tokia niša ekstremaliems automobiliams. Gaminti supereko klasę nesigauna (kaip parodė karti patirtis), pas mus jau kainos per didelės plius ekologiniai reikalavimai aukšti, dabar tuo daugiausia užsiima kinai ir baltarusai, pas juos ir kainos mažos, ir ekologija dzin, ir gali lengva ranka suklastoti bet kokį sertifikatą. Žodžiu gaminti galima (ir gaminama) tai, ką kas nors pirktų. Šiaip Lietuvoje gamybos dar gana daug pagal šalies gabaritus, tik viskas gaminama tam tikrose nišose, 99 proc. eksportas it todėl nelabai matoma.
immortallt 2017-04-12 16:27
Na automobilių pramonei reikia infrastruktūros. Kiek žinau, jokia gamykla pasaulyje negamina nuo A iki Z, dažniausiai viena gamykla viską surenka ir dar šimtais skirtingų gamyklų tiekia skirtingas dalis, pradedant varžtais, baigiant pramogų kompu. Lietuva tikrai gali auginti elektronikos gamybą automobiliams, galėtų ir ličio akumuliatorių gamyklą įsprausti, nes gan gera vieta aptarnauti Skandinavų ir tuos pačius vokiečius, bet tam reikia politinio ryžto ir pakovoti dėl investicijų, panašių į Lietuvos metinį biudžetą.
sub 2017-04-12 16:37
Būtent. Ką niemand ir tu paminėjot, visiškai pritariu. dawid90 super labai teisingai apie kritiką. Dar immortallt ir niemand pridursiu, kad yra kompanija kuri gamina audio aparatūrą Bentliui, yra apraiškų apie ateityje planuojamą VW detalių gamyklą ir apie Gigafactory.
2017-04-12 17:05
Turėjai omeny „surenka“?
immortallt 2017-04-12 17:12
to , yra keletas ir gerų daiktų Rusijoje, bet tai sudaro labai labai labai mažą dalį. Po galais, jiems naftos gavybos kaštai išaugo, nes nebegauna iš vakarų pasaulio grąžtų. Jie pas save ir gamina, bet tikimybė jiems lūžti iki 20x didesnė. O jei grąžtas lūžta - tenka gręžti iš naujo. Prarandamas tiek laikas, tiek suinvestuoti pinigai į darbą. Apie rusišką autopramonę patys rusai tyčiojasi dar baisiau nei mes. Teko matyti Lada aprašus paskutinius, kur jie kaip inovaciją pristato nuo vėjo neužsilenkiančius veidrodėlius? Arba kai patys rašo (gamykla), kad siekiant pagerinti kokybę, rusiška dalis keičiama į kinišką, kuri dar ir pigesnė. O kaip durelių rankenėlės kurios lūžta gamyklose? O video, kur visiškai nauja Niva, tik iš gamyklos, o paspaudus stabdį atsidaro pirštinių dėtuvė? Ir tokių pavyzdžių tūkstančiais, ir viskas nufilmuota ar parašyta pačių rusų. P.S. Rusų eksportą 85% sudaro nafta ir dujos. Jei įtraukti ir metalus bei mineralines uolienas bei lengvą jų apdorojimą ~95-97% Rusijos eksporto. Kažkokie pramonės produktai sudaro menkesnę dalį, nei Lietuvoje. O ir eksportas pagrinde į developing šalis. Tuo tarpu mes eksporutojame į vienas turtingiausių šalių (na apart Latvijos, su kuria prekyba intensyvi dėl geografinių dalykų).
svetys 2017-04-13 07:59
keliones“...