Pasaulį pašiurpino nesitvardančio Rusijos ambasadoriaus Jungtinėse Tautose kalba: ar kada nors matėte taip besireiškiantį diplomatą? (Video)  (6)

Rusijos ambasadorius Jungtinėse Tautose Vladimiras Safronkovas trečiadienį sunkiai tramdė emocijas, o keletą minučių trukusi jo tirada kolegos iš Jungtinės Karalystės atžvilgiu nė iš tolo nepriminė diplomatinio tono.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Britų atstovui Matthew Rycroftui apkaltinus Kremlių palaikant „žudikišką, barbarišką, nusikalstamą“ Basharo al Assado režimą ir esant „klaidingoje istorijos pusėje“, V. Safronkovas taip pat turėjo ką pasakyti ir netrukus ėmė kalbėti kiek familiariau.

„Jūs išsigandote. <...> Kad mes bendradarbiausime su Jungtinėmis Valstijomis, jūs to bijote. Viską darote tam, kad šis bendradarbiavimas būtų pakirstas. Būtent dėl to... Pažiūrėk į mane, žvilgsnio nenusuk, ko tu žvilgsnį nusukinėji? Todėl, būtent todėl tu šiandien nieko nepasakei apie politinį procesą“, – kalbėjo V. Safronkovas.

Tęsdamas Rusijos diplomatas pridūrė, kad tai M. Rycroftas posėdyje kalbėjo nukrypdamas nuo oficialios darbotvarkės, neatsakingai, įžeidžiančiai ir neprideramai JT Saugumo Tarybai. „Įžeidinėjai Siriją, Iraną, Turkiją, kitas valstybes. <...> Nedrįsk daugiau įžeidinėti Rusijos!“, – britą paauklėjo V. Safronkovas.

Visgi oficialus Rusijos Jungtinių Tautų interneto tinklalapis pateikia kiek pakoreguotą savo atstovo kalbą, kurioje V. Safronkovo kreipinys „tu“ pakeičiamas formalesniu „jūs“.

Sutrumpinta V. Safronkovo kalba su anglišku vertimu:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(7)
(15)
(-8)

Komentarai (6)