Vienintelės tik viena žvaigždute vertinamos ir blogiausiomis pasaulyje laikomos avialinijos: kodėl tiek daug žmonių veržiasi jas išbandyti? (Video)  ()

Šiaurės Korėjos „Air Koryo“ avialinijos dažnai yra tituluojamos blogiausiomis visame pasaulyje. Nepaisant to, daugybė žmonių veržiasi jas išbandyti. Norintiems tai padaryti reiktų paskubėti, nes greitai situacija gali pasikeisti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Air Koryo“ vis dar savo klientus sodina į rusiškus lėktuvus „Tupolev TU-154“, pagamintus Šaltojo karo metais. Ir vis dėlto, šią patirtį išbandyti nori ne vienas aviacijos entuziastas, rašo CNN.

Kitokia patirtis

Pchenjano oro uostas nėra vieta, sulaukianti daug sezoninių turistų. Poilsio zonos, viešbučiai, kavinės, mašinų nuoma? Tik ne čia. 

Šiaurės Korėjoje nėra nemokamų kelionių kuponų, verslo klasės patogumų ar prabangių viešbučių. Čia nerasite nieko, prie ko yra pripratę modernaus pasaulio keliautojai, o begalė taisyklių ir apribojimų ne vieną galėtų išvaryti iš proto. 

Vis dėlto atsiranda daugybė entuziastų, kurie nori išbandyti lėktuvus, kurie moderniame pasaulyje būtų „atstatydinti“ dar prieš 20 metų ir paversti metalo laužu. 

Kaustoma sankcijų, degalų atsargų ribojimu ir tarptautinių boikotų, Šiaurės Korėjadaro viską, kad išliktų ore – net jei tai reiškia skraidymą su sovietiniais dinozaurais, pagamintais 6 dešimtmetyje.

Sovietiniai dinozaurai 

CNN žurnalistas, nusprendęs bet kokia kaina išbandyti šią patirtį, už 2,2 tūkst. dolerių užsirezervavo 7 skrydžius su Šiaurės Korėjos valstybinėmis avialinijomis per Londono kelionių agentūrą.

Į kainą buvo įskaičiuoti patiekalai, transportacija Šiaurės Korėjoje, viešbučio kambarys ir galimybė paklaidžioti po turistams paprastai sunkiai prieinamą šalį. 

Tiesa, dažniausiai šias keliones žmonės užsisako vien dėl galimybės išbandyti senus Šiaurės Korėjos lėktuvus. 

Šaltojo karo metu pagamintas lėktuvas, kurį išbandė žurnalistas, buvo kur kas tylesnis ir atrodė patikimesnis, nei daugelis keliautojų tikėjosi.

Ypatingas mėsainis

Kelionės viduryje visiems keleiviams buvo patiektas garsusis „Koryo mėsainis“ – vienintelis patiekalas, kurį siūlo Šiaurės Korėjos avialinijos. 

Kartais šis patiekalas vadinamas ir „paslaptinguoju mėsainiu“, nes niekas nežino, iš ko jis pagamintas. Ypatingai turistams susirūpinimą kelia čia esanti mėsa. 

CNN pabandė susisiekti su avialinijų atstovais ir pasiteirauti dėl garsiojo patiekalo recepto, bet atsakymo į klausimą, kokia mėsa naudojama mėsainyje, redakcija nesulaukė. 

Gal propagandos?

Nei pilotas, nei stiuardesės kelionės metu nebuvo kalbūs, bet nuobodžiauti neleido kabinoje įrengti televizoriai. Per pusantros valandos skrydį virš Geltonosios jūros čia be perstojo buvo rodoma propaganda apie Šiaurės Korėjos ir jos lyderio laimėjimus. 

Tiesa, kartais ją pertraukdavo muzika – buvo transliuojami ir mėgstamiausios Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Uno merginų grupės „Moranbong“ pasirodymai, kuriose jos dainavo patriotines dainas. 

Garso per kolonėles reguliuoti negalima, tad bijantiems, kad jų smegenys bus praplautos rekomenduojama į kelionę pasiimti garsą ribojančias ausines. 

Jokių eilių

Atskridus į Pchenjaną keliautojus pasitiko tuštuma – kam įrenginėti parduotuves, laukimo sales ar kavines oro uoste, kuriame praktiškai nebūna lankytojų? Pavargusiems nuo eilių oro uostuose ar laukimo jų salėse, čia bus galima lengviau atsikvėpti. 

Tiesa, tik trumpam. Daugiausia vietos oro uoste užima apsauga. 

Oro uoste buvo patikrinti ne tik visi keliautojų daiktai, bet ir mobilieji telefonai – apsaugos darbuotojai apžiūrėjo visas juose esančias nuotraukas, vaizdo įrašus bei dokumentus. 

Turistus darbuotojai ir gidai išlydi iš oro uosto ir paprastai iš akių nepaleidžia viso apsilankymo Šiaurės Korėjoje metu. 

Paskubėkite

Jei šie nuotykiai jums pasirodė įdomūs ir verti dėmesio, reikia paskubėti. Šiaurės Korėjos valstybinės avialinijos žada per kelis metus pasikeisti neatpažįstamai, rašo „Bloomberg“.

Kim Jong Unui nusprendus iki 2020 m. iki 2 milijonų padidinti turistų šalyje skaičių, avialinijos bus atnaujintos – nauji lėktuvai, naujos uniformos, naujos pramogos lėktuvuose.

Prognozuojama, kad greitai pačios prasčiausios ir vienintelės pasaulyje viena žvaigždute vertinamos oro linijos išnyks. 

Aviacijos entuziastai iš viso pasaulio dabar neriasi iš kailio, kad dar spėtų išgyventi paskraidymą tikrais sovietiniais dinozaurais. Pertvarka jau prasidėjo – šiandien „Air Koryo“ bilietus galima nusipirkti ir internetu!

Parengė Gintarė Valentinaitienė

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(31)
(3)
(28)

Komentarai ()