Mokslininkai ploja rankomis aptikę itin retą gyvį: jo išvaizda tokia, kad sykį pamatę prisiminsite visam gyvenimui (Video)  (1)

Mokslininkai ploja rankomis, kadangi jie pagaliau atrado itin retą gyvį. Gigantiškasis laivagraužis (angl. Giant shipworm) mokslininkams iki šiol buvo mįslė, kadangi apie šį gyvį buvo lyg ir žinoma, bet jo gyvo niekas nebuvo aptikęs ir tyrinėjęs.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2017-04-19 Mokslininkai ploja rankomis aptikę itin retą gyvį: jo išvaizda tokia, kad sykį pamatę prisiminsite visam gyvenimui (Video)  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bet mokslo pasaulio atstovai pagaliau prasitarė, jog jie aptiko pirmą gyvą šio išties keisto ir netgi šlykštaus gyvūno egzempliorių. Gigantiškasis laivagraužis buvo aptiktas Filipinuose. Šie didžiuliai moliuskai gali užaugti iki 1,55 m ilgio, o jų skersmuo siekia iki 6 cm.

Didžiąją gyvenimo dalį šie vandens padarai praleidžia savo kietame lukšte, primenančiame dramblio iltį, ir panardinę galvą žemyn į purvą, kurį jie dažniausiai ir ėda. Iki šiol nei vienas gyvas egzempliorius nebuvo tirtas išsamiau, todėl mokslininkai pagaliau gavo galimybę surinkti daugiau duomenų apie šį moliuską.

Šis retas ir paslaptingas gyvūnas, kitaip dar žinomas kaip Kuphus polythamia, yra ilgiausias moliuskas, žinomas žmogui, skelbia Nacionalinė JAV mokslų akademija.

Iš viso jungtinei JAV, Filipinų ir Prancūzijos mokslininkų komandai pavyko aptikti net penkis gigantiškuosius laivagraužius Mindanao įlankoje. Šie padarai įprastai minta įvairiausiais supuvusiais medžiais ar augalais. Nors daroma prielaida, kad šie padarai maitinasi ir vandenilio sulfidu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(26)
(7)
(19)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: