Unikali situacija: pingvinai aptiko du gėjus savo tarpe ir greitai ėmėsi veiksmų, kaip išspręsti šią problemą  (10)

Zoologijos sode „Polar Land“, esančiame Harbine, Kinijoje buvo pastebėta, kaip pingvinų gėjų pora vagia kiaušinius iš heteroseksualių pingvinių porų. Pasirodo, pingvinai pasiimdavo kitų pingvinų kiaušinius, o vietoje jų padėdavo akmenis – kad vagystė liktų nepastebėta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau klastą pastebėjo kiti zoologijos sodo pingvinai, kurie išmetė pingvinų gėjų porą iš savo grupės.

Galiausiai zoologijos sodo prižiūrėtojai nusprendė visai atskirti 3 metų amžiaus pingvinų porą nuo pagrindinės grupės – kad pingvinų būryje nebūtų konfliktų kiaušinių perėjimo sezono metu.

Zoologijos sodo prižiūrėtojas paaiškino, kad gėjų pora turi natūralų poreikį tapti tėvais, nepaisant jų seksualinės orientacijos. Mat viena iš pingvinų patinų atsakomybės dalių yra kiaušinių prižiūrėjimas.

Nepaisant to, kad pingvinų gėjų porai biologiškai neįmanoma išperėti kiaušinių, jie turi natūralų poreikį jais rūpintis ir prižiūrėti. Tačiau, anot prižiūrėtojo, jų atskyrimas nėra diskriminacija – tiesiog siekiama išvengti konfliktų ir leisti likusiems pingvinams ramiai perėti kiaušinius.

Gyvūnijos pasaulyje yra daugybė homoseksualumo pavyzdžių, tačiau pingvinai šiuo atžvilgiu labiausiai patraukia visuomenės dėmesį.

Kartą Vokietijos zoologijos sodas sukėlė lygių teisių grupių pasipiktinimą, kai mėgino pingvinus gėjus suporuoti su iš Švedijos atvežtomis patelėmis, kurių paskirtis buvo suvilioti gėjus.

Vis dėlto, šio projekto buvo atsisakyta, kadangi patinai neparodė jokio susidomėjimo patelėmis.

O 2002 metais Niujorko zoologijos sode po 8 metų draugystės buvo išskirta pingvinų pora – paaiškėjus, kad abu pingvinai yra patinai.

Parengta pagal telegraph.co.uk

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(57)
(27)
(30)

Komentarai (10)