Abejonių neliko: paaiškėjo tikrasis pasaulį drebinusio viruso „WannaCry“ šaltinis - turbūt neįvertiname, kiek iš tikro yra pavojinga ši valstybė  (2)

Jungtinės Karalystės nacionalinis interneto saugumo centras baigė savo tyrimą dėl pagarsėjusio „WannaCry“ viruso, kuris apskriejo daugybę kompiuterių pasaulyje praėjusį mėnesį. Išvadose atskleidžiamas tikrasis viruso šaltinis iš tiesų stebina.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasirodo, kad „WannaCry“ šaltinis yra Šiaurės Korėjoje.

NCSC atlikto tyrimą dėl „WannaCry“ atakos, kurios metu buvo paveiktas ir Jungtinės Karalystės Nacionalinis Sveikatos Centras bei tūkstančiai kompiuterių visoje šalyje. Kalbėdami su visuomeniniu transliuotoju BBC, organizacija nurodė, kad už atakos veikiausiai slypi grupė „Lazarus“, tačiau vargu, ar programišiai tikėjosi išpirkos iš Nacionalinio Sveikatos Centro.

Ta pati programišių grupuotė pagarsėjo, kai 2014 metais sugebėjo įsilaužti į kompanijos „Sony“ serverius, kai buvo pavogta svarbi informacija ir keletas dar kino teatruose nepasirodžiusių filmų. „Lazarus“ ne kartą bandė atakuoti ir įvairius pasaulio bankus. NCSC pastebėjo, kad visų atakų tikslas – surinkti kuo daugiau lėšų iš atakuotų organizacijų ar individų, juos šantažuojant.

Visai neseniai JAV CERT taip pat dėl „WannaCry“ viruso pirštu rodė į „Lazarus“ bei Šiaurės Korėją. Galiausiai visai tai privedė prie to, jog visame pasaulyje šiems programišiams, kaip teigiama, pavyko įgyti daugiau kaip keleto milijonų JAV dolerių vertės „BitCoin“ valiutos. Kaip rašėme praėjusią savaitę, programinės įrangos milžinui „Microsoft“ taip pat teko kamšyti palaikymą nebeturinčios „Windows XP“ operacinės sistemos skyles.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
Autoriai: Mantas Bakutis
(38)
(8)
(30)

Komentarai (2)