Po nesibaigiančios grasinimų lavinos - netikėta žinia iš Šiaurės Korėjos (Video)  (1)

Šiaurės Korėja atsargiai paskelbė esanti pasirengusi deryboms su JAV, jeigu jos vyktų „teisingomis sąlygomis“. Tai šeštadienį pareiškė JAV reikalų departamento KLDR užsienio reikalų ministerijoje vadovė Choe Son-hui, praneša "Interfax".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak Pietų Korėjos žiniasklaidos, Šiaurės Korėjos pareigūnė informavo apie dialogo galimybę Pekino oro uoste, atskridusi iš Oslo. Ji nepatikslino, kokios turėtų būti šios „teisingos sąlygos“.

Pietų Korėjos diplomatiniai šaltiniai teigia, kad Norvegijos sostinėje Čoe Son-hui susitiko su grupe Amerikos ekspertų, kuriems vadovavo mokslinio tyrimo centro „New America“ direktorė Suzanne DiMaggio. Jungtinėms Valstijoms taip pat atstovavo buvęs šios šalies nuolatinis atstovas Jungtinėse Tautose Thomas Pickeringas ir buvęs JAV valstybės departamento specialusis patarėjas masinio naikinimo ginklo neplatinimo klausimais Robertas Einhornas.

Čoe Son-hui pripažino, kad buvo susitikusi su T. Pikeringu, bet nuo tolesnių komentarų susilaikė. Pasak kai kurių stebėtojų, susitikimas Osle gali suteikti galimybę surengti JAV ir Šiaurės Korėjos derybas didėjant įtampai Korėjos pusiasalyje.

Grasino karu

Vos prieš mėnesį Šiaurės Korėjos retorika buvo visiškai kitokia. Balandžio pabaigoje Šiaurės Korėja pagrasino JAV „galingu prevenciniu smūgiu“. 

„Jei mes smogsime savo galingą prevencinį smūgį, jis ne tik visiškai ir iš karto sunaikins ir pelenais pavers JAV imperialistų invazinius dalinius Pietų Korėjoje ir aplinkui, bet ir JAV žemyninę dalį“, – rašė valstybinis laikraštis „Rodong Sinmun“.

Šiaurės Korėja ne kartą yra grasinusi branduoliniu ginklu sunaikinti Japoniją, Pietų Korėją ir JAV.

Pchenjanas tikina sukūręs raketą, galinčią pasiekti ir JAV žemyninę dalį. Tačiau ekspertai mano, kad dar reikia šiek tiek laiko, kol šalis turės tam reikalingų technologijų.

Šiaurės Korėja pasirengusi bet kokiam JAV puolimui, tuomet pažymėjo laikraštis.

Tuo metu JAV valstybės sekretorius Rexas Tillersonas pareiškė, kad JAV vertina visas galimybes, kaip daryti Šiaurės Korėjai spaudimą dėl jos raketų ir branduolinio ginklo programos. Tuo metu po Aziją keliavęs viceprezidentas Mike'as Pence'as kalbėjo kad „strateginės kantrybės“ laikas baigiasi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(10)
(3)
(7)

Komentarai (1)