Rusijos Statistikos departamentas paskelbė, kas šalyje darosi su kainomis: jau 22 milijonai žmonių stovi prie bado slenksčio?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Mind 2017-06-29 21:31
Jus du susiraskit kambary geriau.Ir aisku su kilimais ant sienu.
Ar_as? 2017-06-30 00:09
) į straipsnį: "Mano nuomone, lietuviams reikėtų nustoti rūpintis, kaip gyvena rusai ir koncentruotis į savas problemas bei jas spręsti." Čia per kurią vietą jis rašo ir reguoja taip kaip tamsta aprašote? Čia net kunigas šventą raštą aiškindamas tokių prasmių neatrastų kaip Jūs... Tai originali deformuotos sąmonės reakcija į neigiamą informaciją apie didžiąją tėvynę, visa kita jau tik vartymasis iš mėšlo, į kurį įsilipta.
Ar_as? 2017-06-30 00:18
Šiek tiek offtopic'o. Mano nuomone, čia tipiškas paranojos ir selektyvinio mąstymo pavyzdys. Jei spauda būtų plačiai aprašiusi šį fantasmagorinį pavyzdį, tai būtų rašoma, kad spauda palaiko Rusijos "kultūros" blokadą, yra neobjektyvi. Kadangi neparašė, vadinasi dangsto konseratorius, Rusijos juodintojus. Jei alternatyvų pasiūlymą būtų teikusi kokia Rusijos opozicinė partija dūmoje, sakytų, ko čia kabinėjatės- juk čia opozicija, niekam neįdomu. Žoodžiu visi ramiai, jei jūs ne už putką, jūs valstybės priešai, praplautasmegeniai, vakarų propogandos aukos, susitaikykite su tuo.
lindemann 2017-06-30 01:49
), bet problemų savo šalyje nemato, tai reiškia yra sotūs ir patenkinti. Tarkim Lietuvoje toks sluoksnis panašiai gyvena, bet bent jau valdžią gali kaltinti dėl visų savo nelaimių. Rusijoje už didžiojo vado įžeidinėjimą skiriamos baudos. Be reikalo čia plėtojiesi, yra 2 požiūriai ir suvienyti žmones dabar praktiškai nebeįmanoma. Gal dar buvo įmanoma, po Rusijos-Gruzijos konflikto, kai Kremliaus milijardai buvo kišami įvaizdžio gerinimui, bet po Ukrainos konflikto, jau per vėlu. Downfall from now.
Pumper 2017-06-30 08:05
Atkreipkim dėmesį į tai, kad visi tie "savas problemas matantys" labai svajoją apie išsiilgę gyvenimo Sovietų Sąjungoj, gal dėl to ir labai pyksta visada, kai išlenda straipsniai, rodantys, kad Rusijoj problemų kaip tik daugiau, nes jų svajones apie šviesų komunistinį rytojų griauna?
- 2017-06-30 09:00
Apsižodžiaujantys ir siūlantys matyti tik savo problemas, man primenat du kaimynus girtuoklius, kurių vienas prigėręs ausdavo savo sugyventinę kad ta savaitėm nesirodydavo, o kai sugėrovas paprotindavo, kad bobos mušt negalima, tai jam atkirsdavo - „tu bliat žiūrėk savo kiemo, pats gi griovy girtas guli“. Esmė, jog abu kaimynai turėjo problemų, tik vienas - didesnių, ir atsikirtimui naudodavo tą patį, klasikinį whatabout'izmą. Tas pats ir su Rusija - vos tik pasakai, kad Rusijoje yra problemas, iš karto „žiūrėk savo kiemo“. Jei jau jūs norite mažiau blogų naujienų iš Rusijos - tai eikite ir padėkite jai susitvarkyti - nebus problemų - nebus ir to šūdo srauto apie Rusiją. Be to, blogos naujienos yra populiaresnės. Apie dvesiančius rusus iš bado paskaitys visi, o apie tai, kad augo BVP toje pat Rusijoje - gerokai mažiau. Tas pats galioja ir JAV - visi paskaitys apie tūpą amerikosą, bet nieks neskaitys, kad Luizianoje atidaryta nauja gamykla su tūkstančiu darbo vietų.
Arthuras 2017-06-30 09:16
immortallt 2017-06-30 09:23
SSRS aka Rusija - yra tai, iš kur sugebėjom pabėgti. Tai geras lakmuso popierėlis tiems, kurie rėkia, kad prie ruso buvo geriau. Taip pat, galime tik parodyti, kaip gerai, kad priėmėme priešingus sprendimus nei Rusija, ko patys geriau nedarytume. Ir Rusija Lietuvai yra daugiausia emocijų kelianti kaimynė beveik visomis prasmėmis. Ko čia stebiesi? Kol faktai ir statistika nekraipoma - tol nieko bloga nėra. Ir ne žiniasklaida subjektyvi, o žmogus. Žiniasklaida tik tenkina poreikius (rašo tai, ką daugiausia clikck'ina).
Arthuras 2017-06-30 09:31
Rusijoje dabar vyrauja laukinis kapitalizmas, kuris su SSRS nieko bendro neturi. Ir būtent tai yra pagrindinė to, pvz. šitame straipsnyje minimo, bado priežastis. Paprasčiausia turtinė nelygybė, kuomet 10 proc. žmonių valdo 80+ procentų viso Rusijos turto.
sub 2017-06-30 11:34
atėjo Kindziulis ir tarė.....
Arthuras 2017-06-30 11:45
Nesupratau, ką tu tuo norėjai pasakyti? "Naujausias „Credit Suisse“ banko tyrimas atskleidė, kad Rusijoje turtinė nelygybė yra ryškiausia tarp visų didžiųjų pasaulio ekonomikų – 10 proc. turtingųjų priklauso 87 proc. viso šalies turto." iš https://www.15min.lt/naujiena/aktualu/p ... -57-789572 Būtų keista, jei 90 proc. valstybės žmonių galėtų gyventi oriai, kuomet jiems priklauso tik 13 proc. viso turto. Kažkur prieštarauji? Aš tiesiog teigiu, kad šiuo atveju, SSRS kišimas - ne į temą.
Arns 2017-06-30 12:02
Hmm... sakot čia sveika logika šneka? Vienas kindziulis įsivaizduoja, kad šneka su kokiu Putinu ir siūlo eiti sutvarkyti Rusiją, kad apie ją nieko neberašytu. Kitas dedasi išradęs "vatos detektorių", tik regis jo paties komentaras toks tipinis, kad net atrodo nupiltas nuo kokios knygutės. Trečias iš vis visur regi propagandą, todėl siūlo imtis policinės valstybės priemonių, kad netaptume policine valstybe... Kai tokia kompanija, čia diskusija net negalima. Nes viskas bus išversta taip kaip kažkam galvoje šviečiasi. Pakankamai logiškas skambantis klausimas, kaip nuolatinis smulkių Rusijos vidaus reikalų kėlimas į pirmąsias naujienas Lietuvoje duos kažkokios naudos, yra paverčiamas iš koto verčiančiais faktais: 1) tegu žino jog Rusijoje korupcija (net jei straipsnis nustumia nuo arenos įtartinus pirkimus Lietuvoje), 2) tegu visi žino kaip gyvena rusai (net jei siūlo išgalvoti faktus apie badą, užuot parašius, kad sakykim vyksta ekonominis augimas tam tikroje srityje).
svetys 2017-06-30 12:14
Arns 2017-06-30 12:35
Juo labiau neįžvelgiu Rusijos aukštinimo. Matyt šį rebusą galima paaiškinti tik tavo jau išsakytais žodžiais. Ką aš galiu iš to komentaro išskaityti? Kritiką žurnalistui ir portalui rašančiam beverčius straipsnius su antraštėm vardan paspaudimų. Pastebėjimą, kad tokios smulkmenos Lietuvai tiek pat aktualios ir naudingos kaip kokie orai dabar Australijoje. Siūlymą visiem labiau susitelkti į savo aplinką, kurią tikrai galima pakeisti. Nuo to, kad žinosime koks Rusijos gyventojų minimalus maisto krepšelis pagal apskaičiavimą, nepakeis nieko nei pas mus nei juo labiau ten. Ir niekur jokio valstybės šmeižimo, aukštinimo.
immortallt 2017-06-30 13:05
Arthuras, Rusijoje turtinė nelygybė kaip buvo, taip ir liko. Tik dabar jinai matoma, anksčiau aiškino kaip visi lygūs ir apsimetinėjo viešumoje, kad visi lygūs, o iš tikrųjų grietinėlė plakėsi užsienyje, paslapčia mėgavosi prabanga ir Rusijoje tik niekas nieko nežinojo. O laukinio kapitalizmo Rusijoje išvis nerasta. Elementaraus kiosko neatidarysi be politinio užnugario.
Ar_as? 2017-06-30 13:29
Blin, Salomėjos Neries lyrikoj iš vieno sakinio teik prasmių ir konteksto neišpeša, kiek iš šito komentaro pripiešėt. Kur bent užuomina apie kokybę? Kur bent apeliuojama į tai, kad tai smulkmenos? Nuo to, kad žinom, už kokio atstumo yra kokia egzoplaneta irgi duonos ant stalo nepadaugėja. Gal pradėsit tąpatį rašinėt po kiekvienu straipsniu ne apie žemės ūkį?
Arthuras 2017-06-30 13:51
Atstumas iki egzoplanetos - mokslas, mokslo faktai. Mokslas (mokslo populiarinimas) yra vertybė pati savaime. O šitas straipsnis kas? Geltonoji spauda, kuri n-tąjį kartą įrodinėja, kaip rusai blogai gyvena, neaišku kokios kokybės/objektyvumo straipsnį išverčiant ir paskaninant jį epitetais "bado slenkstis", "katastrofiškai pabrango", "atima žadą". Kokia nauda iš tokios informacijos? Pramoginė nebent, pasidžiaugti, kad rusai gyvena blogiau (ką pirmasis lindemann komentaras ir parodo). Turbūt paklausi, kas pasikeičia, jei parašome apie Lietuvoje vykstančius blogus dalykus, pvz. korupciją? Geras pavyzdys: http://www.delfi.lt/news/daily/lithuani ... d=75080308
Arns 2017-06-30 13:52
Bet tu ir taiklus. Ir vėl, iš vieno sakinio pats parašei milžinišką tetką iš kurio ne tik suvedei, kad kažkas turi tam tikrų sutrikimų, bet jie dar ir su Rusijos pagalba
Ar_as? 2017-06-30 14:34
Statistika, politologija, sociologija, socialinė inžinerija, ekonomika. Gal turi kokių įtarimų kas tarp šitų dalykų ir cituojamo sakinio bendro?
Arthuras 2017-06-30 14:51
Oho, kiek pavadinimų žinai. Tačiau deja, tai, kas yra šiame straipsnyje - nėra mokslas. Tai tik moksliniais metodais gautos išvados (rezultatai), patobulintos epitetais ir kelių žmonių interviu. Lygiai taip, kaip orų prognozės pateikimas - ne mokslas. Orų prognozės sudarymas - mokslo taikymas, o orų prognozių sudarymo metodų kūrimas/tobulinimas - mokslas.