Tai, ką matome dabar, nieko panašaus į pirminę versiją: ar žinote kokia yra originali Laisvės statulos spalva? (Video)  ()

Laisvės statula yra tikrų tikriausia Jungtinių Amerikos Valstijų laisvės ikona ir kasmet pritraukia tūkstančius turistų, atvykusių į Niujorką. Specifinė šviesiai žalsva statulos spalva tapo dar vienu išskirtiniu jos bruožu, tačiau ši spalva atsirado praėjus daugeliui metų po jos pagaminimo. Ar žinote kokia buvo originali Laisvės statulos spalva?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Su amžiumi kiekvienas daiktas dėvisi, praranda savo spindesį ir tampa paženklintas gamtos padarinių. Ne išimtis ir Laisvės statula. Juo labiau, kad šis monumentas sukurtas daugiau nei prieš 130 metų.

Varinė – štai kokia buvo pirminė šios statulos spalva. Praktiškai visa statulos išorė padengta variu (išimtis – rankoje laikomas deglas, kuris yra padengtas plonais 24k aukso lakštais).

Tačiau reikalas tas, jog varis laikui bėgant yra paveikiamas korozijos. Vanduo ir deguonis lemia palaipsninį šio metalo irimą, o žalsva spalva atsiranda kaip šio proceso rezultatas. Tai analogiškas procesas geležies korozijai – rūdžių formavimuisi.

Bet Amerikiečių ir miesto svečių akys prie tokios statulos spalvos jau senai priprato ir vargu ar kas nors spalvos pasikeitimą vertina neigiamai ar laiko tai trūkumu. Jau buvo atlikti ne vieni Laisvės statulos remonto darbai ir pirminės spalvos jai grąžinti niekas nesiėmė. Galima manyti, jog nesiims ir ateityje. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(10)
(8)
(2)

Komentarai ()

Susijusios žymos: